Knjige - Najbolje je tuđe loše iskustvo

Mladen Viher utorak, 16. studenog 2021. u 05:00

Predstavljamo vam jedno lakše štivo, koje se bavi nedavnim sigurnosnim probojima. Nije riječ o publicistici, jer autori idu korak dalje, sistematiziraju i analiziraju uzroke tih proboja, artikulirajući iz njih naučene lekcije. "Povijest se nikad ne ponavlja!", reći će netko, no na to mu se može odgovoriti: "Istina, povijest se rijetko ponavlja, ali često se rimuje", te naučene lekcije od velike su koristi za razvoj koncepata kibersigurnosti, što je osnovna svrha ove knjige. Knjiga je podijeljena u tri cjeline: uvodno poglavlje, zatim opise najvećih recentnih sigurnosnih proboja (Capital One, Marriott, Equifax, Facebook, Office of Personnel Management, Yahoo, Target i JPMorgan) te treća cjelina s poglavljima o nužnim sigurnosnim navikama, savjetima kako pristupiti pitanjima sigurnosti na sjednicama upravnih odbora kompanija, opcijama koje su na raspolaganju za zaštitu, savjetima za korisnike kako obraniti sebe i tvrtke s kojima surađuju ili posluju, te na kraju o važnosti i nužnosti investiranja u sigurnost.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 12 / 2021 prosinac 2021.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi