Knjige - Uvod u QIS (Quantum Information Science)

Mladen Viher četvrtak, 16. prosinca 2021. u 21:00

Ovo nije tek "još jedna knjiga o kvantnom računalstvu", što potvrđuje i njeno drugo izdanje nakon samo dvije godine. Ona se bavi vrlo perspektivnim, ali krajnje zahtjevnim područjem specijalizacije u računalstvu koje zahtijeva poseban, sveobuhvatan, a istodobno i metodičan pristup. Bez toga, svaki pokušaj samoinicijativnog cjeloživotnog učenja QIS-a bit će osuđen na teturanje između internetskih linkova, članaka po časopisima i nabavkama literature, pri čemu će se prikupljati tek djelići znanja koji su često teško povezivi, a sve uz enormni gubitak vremena. Autor je bivši googleovac, koji sada radi u sestrinskoj tvrtki Alphabet X kao istraživač na naprednim tehnologijama. Kao i sve metodički pisane knjige, i ova je podijeljena u dijelove i zatim dublje u poglavlja.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 1 / 2022 siječanj 2022.


Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi