Posjetite DigiDeck22 i saznajte sve o korištenju novih tehnologija i procesa u građevinarstvu

10. studenog 2022. održat će se DigiDeck22 - konferencija koja će ugostiti svjetske i domaće građevinske stručnjake s ciljem predstavljanja korištenja naprednih tehnologija i usvajanja novih procesa u građevini

Bug.hr ponedjeljak, 17. listopada 2022. u 08:00

Centar za digitalnu izgradnju Hrvatska u suradnji s firmama partnerima, 10.11. u Zagrebu organizira prvu konferenciju digitalnih tehnologija u graditeljstvu na području Hrvatske pod nazivom DigiDeck22.

Zagreb će 10. studenog u Mozaik Event Centru ugostiti svjetske i domaće građevinske stručnjake koji će kroz cjelodnevni program, predavanja i panel diskusije predstaviti korištenje naprednih tehnologija i usvajanje novih procesa na građevinskm projektima i u uredima.

Organizatori su objavili cjelodnevni program konferencije podijeljen u četiri panela:

  • Primjena digitalnih tehnologija na hrvatskim građevinskim projektima
  • Primjena digitalnih tehnologija na internacionalnim projektima
  • Digitalna tranformacija i BIM implementacija u infrastrukturi
  • Standardizacija: ključ uspjeha digitalne transformacije graditeljstva.

"Sa sigurnošću mogu reći da je ovu konferenciju koncipirala industrija za industriju! S konkretnim, know-how, tips&tricks prezentacijama i panel diskusijama osigurali smo sudionicima kvalitetan sadržaj nakon kojeg će se svojim poslovima vratiti s jasnim idejama i koracima kako pristupiti digitalnoj transformaciji i BIM implementaciju u firmi i na projektima. Za sve one koji na jednom mjestu žele saznati sve o softverima i hardverima, procesima i razradi BIM/VDC projekata, onda je DigiDeck pravi događaj za posjetiti", izjavila je Monika Mlakić, predsjednica Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska.

DigiDeck22 održat će se u zagrebačkom Mozaik Event Centru 10. 11. 2022. Cjelokupni program potražite na službenoj stranici

Predavači iz Danske, Velike Britanije, Irske, Slovenije i Srbije

Iz Danske i jednog od najprestižnijih svjetskih arhitektonskih ureda BIG – Bjarge Ingles Group pedavanje o primjeni BIM procesa i digitalnim rješenjima predstavit će Stjepan Mikulić, BIG's Project BIM Lead. Mikulić će kroz predavanje predstaviti metodologiju rada ovog ureda te kroz praktične primjere ponuditi rješenja za implementaciju BIM procesa u fazi projektiranja.

Vrhunsko predavanje svakako se očekuje od Milete Pejovića, Senior BIM Managera iz tvrtke BEXEL Consulting koji će predstavti primjenu digitalnih rješenja na izgradnji FIFA-a stadiona za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022 godine.

A na koji način hrvatska renomirana firma radi na tzv. fast tracking projektima – projektima gdje izgradnja počinje i prije nego je dizajn završen, te kako im u tome pomažu digitalni i BIM procesi, govorit će Ivo Krezić, predstavnik Business Development odjela Amelicor Groupe – Klimaoprema.

Na koji način primjena digitalnih rješenja i VDC procesa može utjecati na poboljšanju kontrolu izgradnje novih i obnove starih terminala aerodroma dotaknut će se Joseph Mady, CEO tvrtke Digital Construction Technologies Group iz Irske.

Hrvatski projekti

Da BIM rješenja i procesi te digitalna tranformacija općenito nisu samo pojmovi o kojima se u Hrvatskoj priča, već i primjenjuje dokazat će predavanja hrvatskih firmi pod blokom Primjena digitalnih rješenja na hrvatskim građevinskim projektima.

Na koji način firma ATP primjenjuje integralno pojektiranja uz pomoć digitalnih tehnologija i BIM rješenja te koji su izazovi s kojima se susreću, a koji su najbolji načini da se istim izazovima upravlja, predstavit će Branko Knežević, direktor firme ATP architect engineers i Goran Anić, Lead BIM Manager u spomenutoj firmi.

O primjeni digitalnih tehnologija i poboljšanju procesa prilikom izgradnje, nadzora, i sada aktualnim sanacijskim radovima, govorit će Dražen Strunje, Technical director iz firme Kap4. Pored Strunje, o izazovima i prvim uočenim benefitima govorit će Jakov Poljičak, direktor firme DAR 612.

A kako izgleda razrada čeličnih konstrukcija za zapadno tržište korištenjem BIM modeliranja i koordinacije, predstavit će Antun Tankosić, Managing Director firme CROBIM.

Infrastruktura

Jedna od aktualnih tema konferencije, ali i općenito građevinske industrije u Hrvatskoj, svakako je primjena BIM procesa na infrastrukturnim projektima, a samim time primjena naprednih digitalnih rješenja. S tim u vezi, pod moderacijom Filipa Andabake, BIM Managera firme IGH o ovoj temi razgovarat će uvaženi regionalni gosti iz svijeta BIM-a i GIS-a: Marko Šimac, voditelj sektora za razvoj i informatičku podršku Hrvatskih cesta, Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Fran Glasinović, Director of Software Development iz firme Promet i prostor d.o.o. i Iztok Zabreznik, BIM manager slovenske firme Lineal d.o.o. Panel će se dodatknuti, ne samo izazova, nego i prijedloga rješenja za razvoj industrije i struke te pripremu građevinskog sektora za sve buduće infrastrukturne projekte koji dolaze.

Pored panel diskusije, kroz predavanja predstavit će se vrhunski projekti iz Hrvatske i Slovenije. Jedan od njih svakako je projekt izgradnje državne ceste DC403 od čvora „Škurinje“ do luke Rijeka gdje je obveza izvođača praćenje gradnje uz pomoć 4D BIM modela. Projekt će predstaviti Mislav Paštar, BIM Manager firme Rijekaprojekt.

Standardizacija

Kakve se kompetencije na tržištu traže i što građevinske firme trebaju napraviti kako bi ostale u 'igri', odgovore na ova pitanja donosi Miljan Mikić, osnivač i CEO firme OROOK.

A kako je raditi na BIM projektima i standardima u Ujedinjenim Emiratima, Velikoj Britaniji, Japanu, Brazilu i Češkoj te što hrvatska građeviska industrija može naučiti iz toga, predstavit će Paul Oakley, predstavnik Business Development odjela firme Digital Construction Technologies Group iz Velike Britaniji koji je kroz 20 godina svoga rada imao priliku sudjelovati na izradi standrda i provedbi BIM procesa na internacionim projektima.

Blok o standardizaciji završava s aktualnom panel diskusijom pod nazivom Kako naručiti 'BIM' projekt? Predvođenom moderatorom i BIM konzultantom, Vedranom Orešićem. Vedran će uz svoje cijenje sugovornike zaključiti što invstitotori vide kao najveći benefit BIM-a i primjene BIM procesa, te se dodatknuti aktualnih projekata u hrvatskoj.

Softver, hardver i digitalne usluge

Na izlagačkom dijelu predstavit će se distributeri najaktualnih softverskih i hardverskih rješenja u Hrvatskoj. Posjetitelji će na štandovima imati priliku saznati sve o softverskim rješenjima za projektiranje, nadzor i izvođenje, njihovim mogućnostima i cijenama. U ovom segmentu svakako valja istaknuti već renomirane hrvatske firme Prior, CAD i Planradar.

Pored softverskih rješenja, trenutačno aktualna primjena 3D skenera je svakako tema kojoj će se DigiDeck posvetiti s ciljem edukacije publike i predstavljanja svih informacija na jednom mjestu. Svakako valja istaknuti kratke prezentacije i predstavljanja rješenja firme GeoWild, generalnih zastupnika Leica Geosystems rješenja.

U izlagačkom dijelu predstavit će se i firme koje u hrvatskoj nude usluge digitalnog upravljanja projektima,  izrade i koordinacije BIM modela te usluge digitalnog upravljanja informacijama. Posjetitelji će na jednom mjestu upoznati se s najnovijim procesima i dobiti odgovore na pitanja na koji način započeti i unaprijediti digitalne procese u svojim firmama i projektima, te kako krenuti u osobni razvoj traženih kompetencija.

Cjelokupni program možete pogledati putem službene stranice Centra i DigiDecka22. Svoju ulaznicu za DigiDeck22 možete osigurati putem Entrio sustava.

Broj mjesta je ograničen, stoga osigurajte svoju kotizaciju na vrijeme.