U subotu se u Zagrebu održava konferencija digitalnih stvaralaca

Povodom Europskog tjedna stvaralaca (European Maker Week) udruga Croatian Makers organizira veliku konferenciju za djecu i odrasle

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 14. svibnja 2018. u 20:22

Ovoga se tjedna obilježava European Maker Week, tjedan u kojem se slave "makeri", tj. stvaraoci nove generacije. Povodom toga ove subote, 19. svibnja, udruga Croatian Makers organizira konferenciju i izložbu kreativnih učeničkih radova iz njihovih projekata, radionice za djecu i roditelje te predavanja atraktivnih predavača.

Na konferenciji će izlagati mnogi učenički timovi iz cijele Hrvatske. Prikazat će svoje kreativne tehnološke radove koje su izradili unutar Croatian Makers projekata, a posjetitelji će se moći iskušati u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja svjetskih stručnjaka u edukaciji i robotici.

Osim izložbe, predavanja i radionica na kojima će se svatko moći okušati u radu s micro:bitom u sklopu ovog događaja bit će organizirane i razne igre za posjetitelje, prezentacija rada 3D printera, kao i razne aktivnosti vezane uz robotiku – u kojima će posjetitelji moći osvojiti i nagrade.

Konferencija je, dakako, besplatna. Održat će se u Tehnološkom parku Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma, na 1. katu. Aktivnosti počinju u 10:00 ujutro, a traju sve do 17:00 sati. Detaljan raspored možete pogledati na stranicama Croatian Makersa. Do sada najavljeni predavači za subotu su:

Gareth Stockdale, glavni direktor Zaklade Micro:bit;

Matija Kopić, suosnivač robotičke tvrtke Gideon Brothers,

Miroslav Vrankić, osnivač tvrtke „e-glas“,

Albert Gajšak, tvorac igraće konzole Makerbuino,

Ivan Guštin, DIY entuzijast i mentor u Radio-klubu Pazin,

Nenad Bakić, osnivač IRIM-a.