MMF i Svjetska banka stvorili vlastitu edukacijsku kriptovalutu

Learning Coin je kvazi-kriptovaluta kojom bi ove financijske institucije htjele svoje zaposlenike upoznati s kripto-svijetom

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 15. travnja 2019. u 13:41

Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka udružili su snage kako bi zajednički uveli svoje zaposlenike u svijet kriptovaluta. U te su svrhe izradili vlastitu kvazi-kriptovalutu nazvanu Learning Coin. Ovaj privatni coin zasnovan je na tehnologiji blockchaina i funkcionira poput bilo koje druge kriptovalute, no ne nosi nikakvu monetarnu vrijednost – namjena mu je čisto edukativna.

Osim virtualne valute MMF i Svjetska banka pokrenuli su i internu aplikaciju za učenje o tehnologiji blockchaina putem koje se njihovi zaposlenici mogu educirati i tako napredovanjem kroz lekcije "zarađivati" Learning Coine. U konačnici određene količine ovih digitalnih novčića mogu zamijeniti i za poneku opipljivu nagradu. Learning Coin dostupan je samo interno zaposlenicima ovih institucija.

Financijske institucije moraju hvatati priključak sa svijetom kriptovaluta i njezinim brzim razvojem, poručuju iz MMF-a. Putem vlastite kriptovalute i pripadajućih obrazovnih sadržaja zaposlenici ovih institucija imat će prilike iz prve ruke iskušati kako stvar funkcionira, vidjeti što su pametni ugovori na blockchainu, te shvatiti probleme i prilike koji se nalaze unutar kripto-svijeta.