Cooler Master predstavio pristupačno MasterBox MB510L kućište za igrače

Cooler Master je za igrače pripremio jedno cjenovno pristupačnije kućište – MasterBox MB150L koje se izdvaja agresivnim dizajnom i velikom Edge-to-Edge providnom bočnom stranicom

Stjepan Bilić petak, 11. svibnja 2018. u 22:05

Cooler Master je obnovio svoju ponudu računalnih kućišta za igrače s jednim cjenovno pristupačnijim modelom. Radi se o kućištu naziva MasterBox MB510L za kojeg je pri kupnji potrebno izdvojiti oko 60 eura.

Kućište dolazi u četiri različita modela koji su konstrukcijski isti, ali se razlikuju po boji detalja koji mogu biti u crvenoj, crnoj, bijeloj ili plavoj boji. Samo kućište je izrađeno kombinacijom čelika i plastike.

Poput većine modernih kućišta tako ni MasterBox MB510L nema predviđen utor za 5,25-inčne uređaje, poput optičkog čitača diskova i sl. Cooler Master računa na to da u 2018. godini svoju kolekciju igara imate na Steamu ili da ste si nabavili neki prijenosni USB ODD (Optical Disc Drive).

Za smještaj 3,5-inčnih čvrstih diskova Cooler Master je predvidio dva mjesta unutar kućišta, a za smještaj 2,5-inčnih SSD-ova četiri. Ako nemate namjeru koristi mehaničke diskove u svojoj konfiguraciji, moguće je prenamjenom 3,5-inčnih u 2,5-inčne utore dobiti dva dodatna mjesta za SSD-ove.

Unutar kućišta moguće je ugraditi do šest 120-milimetarskih ili do četiri 140-milimetarska ventilatora. S tim da je predviđeni razmještaj po dva 120-milimetarska ventilatora na gornjoj strani kućišta, tri na prednjoj i jedan straga. U slučaju da se odlučite na ugradnju većih, 140-milimetarskih ventilatora tada je moguća ugradnja samo na gornjoj i prednjoj strani kućišta.

Unutar kućišta ima dovoljno mjesta i za ugradnju kvalitetnijih sustava hlađenja, poput onih vodenih. S prednje strane kućišta moguće je ugraditi radijatore od 120 do 360 milimetara, s gornje radijatore od 120 i 240 milimetara, a sa stražnje strane radijator od 120 milimetara.

Prilikom kupnje ovog kućišta potrebno je voditi računa i o tome da procesorski hladnjak ne smije biti viši od 165 milimetara, napajanje duže od 180 milimetara te da grafička kartica ne smije biti duža od 400 milimetara. Također treba voditi računa i da nemate više od sedam PCI uređaja jer upravo toliko utora za proširenja dostupno.

Za borbu protiv prašine unutar kućišta Cooler Master je postavio filtere na prednjoj i donjoj strani kućišta. Što se matičnih ploča tiče MasterBox MB510L je predviđen za matične ploče Mini-ITX, Micro-ATX i ATX formata. S lijeve strane kućišta nalazi se velika providna stranica (plastična) koja omogućava uvid u ugrađene komponente. Prednji panel izveden je tako da podsjeća na karbon, što zapravo nije.

Dimenzije kućišta su 469 x 217 x 468 milimetara. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača.