Acer predstavio TravelMate P6

Acer je predstavio novo prijenosno računalo iz serije TravelMate – P6 temelji se na Whiskey Lake procesorima i GeForce GTX MX250 grafici

Stjepan Bilić ponedjeljak, 15. travnja 2019. u 16:35

Acer je predstavio novu generaciju prijenosnog računala iz serije TravelMate. Riječ je o popularnom, perolakom, ultraprenosivom modelu P6, čiju novu, ovogodišnju inačicu pogoni osma generacija Intelovih procesora iz serije Whiskey Lake. Grafički dio posla kod snažnijih konfiguracijskih varijanti uređaja povjeren je diskretnoj grafičkoj kartici – GeForceu GTX MX250. U ponudi će biti četiri procesora – Core i5-8265U, Core i5-8365U, Core i7-8565U i Core i7-8665U. TravelMate P6 moći će se opremiti s do 24 GB RAM-a (DDR4). Što se skladišnog prostora tiče, kupcima su na raspolaganju tri PCIe NVMe SSD-a – kapaciteta 256 GB, 512 GB i 1 TB. Kako to ozbiljnom prijenosniku za poslovne korisnike priliči, novi TravelMate P6 odlično je mrežno poveziv – nudi Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac, 2x2 MU-MIMO), Bluetooth (5.0), NFC i 4G LTE.

Kako bi korisnici u svakom trenutku imali vlastitu internetsku konekciju, Acer je dodao i podršku za eSIM kartice. TravelMate P6 ponajprije je namijenjen poslovnim korisnicima, zbog čega je i opremljen s većim brojem mikrofona (četiri s podrškom za Acer Purified Voice tehnologiju) kako bi komunikacija s poslovnim partnerima bila što jasnija. Prijenosnik podržava i Microsoftovu Cortanu, a certificiran je i za aplikaciju Skype for Business.

Kupci mogu birati između dvije različite inačice Windowsa 10 – Home i Pro. Kako je poslovnim korisnicima bitna sigurnost, TravelMate P6 opremljen je sa IR kamerom i čitačem otisaka prstiju. Kao dodatan sigurnosni detalj TravelMate P6 ima ugrađen i slider koji služi za prekrivanje web kamere kada nije u upotrebi.

Neovisno o odabranim komponentama, zaslon je uvijek isti. Radi se o 14-inčnom IPS panelu, Full HD razlučivosti. Proizvođač navodi kako zaslon podržava 72% NTSC spektra te kako postoji mogućnost nadogradnje na touchscreen istih specifikacija. Deklarirano trajanje baterije je do 20 sati, a podržano je brzo punjenje - za manje od 45 minuta na punjaču, vraća se 50% njenog kapaciteta.

Dimenzije prijenosnika su 325x230x16,6 milimetara, a masa svega 1,1 kilograma. Ovoliko malena masa postignuta je pažljivim odabirom konstrukcijskih materijala; primarno se koristila legura magnezija. Robusnost mu je još jedan od aduta - uređaj zadovoljava kriterije vojnog standarda MIL-STD 810G2 i 810F te je testiran na padove sa visine od 1,22 metra, kao i na kišu, vlagu i ekstremne temperature. Što se prodaje tiče, TravelMatea P6 na tržište stiže u lipnju 2019. godine po početnoj cijeni od 1.250 eura.