MSI GP62MVR 7RF-285NL Leopard Pro - Igranje s divljom mačkom

Leopard Pro nudi snažan četverojezgreni procesor, sposobnu grafičku karticu GeForce GTX 1060 i dolazi sa SSD-om. Hoće li opravdati svoje zvjersko ime?

Ivan Kišić četvrtak, 8. lipnja 2017. u 00:00
SPECIFIKACIJE
Ekran 15,6" IPS / 1.920x1.080
Procesor Intel Core i7-7700HQ 2,8-3,8 GHz (4 jezgre)
Grafička kartica Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB
Memorija 8 GB DDR4
Disk 128 GB SATA SSD + 1 TB HDD
Mreža LAN, Wi-Fi, Bluetooth
Videoizlazi HDMI, DisplayPort
Dodaci 2x USB 3.1 Gen1, 1x USB 2.0, 1x USB-C 3.1 Gen2, 3,5 mm audio, web kamera, čitač SD kartica
Masa 2,2 kg
Operacijski sustav Windows 10 Home 64-bit
Trajanje baterije 3:37 h

MSI GP62MVR Leopard Pro 15-inčni je laptop za igranje. Čak i da uz ovaj tekst nema njegovih slika, vjerojatno biste lako pogodili što to znači: debelo kućište popunjeno raznim konektorima i estetskim detaljima, LED-ice gdje god usmjerite pogled, macho logotip i futuristički font na tipkovnici. Nema mjesta eleganciji i vizualnoj nenametljivosti, no ciljana publika to uglavnom neće ni tražiti.

Rezultat MSI-jevog rada bogato je opremljen prijenosnik, koji izvana i iznutra svašta može ponuditi, što će vam najbolje pokazati brojni portovi i naljepnice kraj njih, koje oglašavaju ugrađenu Nvidijinu grafičku karticu GeForce GTX 1060 s 3 GB videomemorije, Intelov četverojezgreni procesor Core i7-7700HQ i poneku drugu zanimljivost, poput one da je za tipkovnicu zaslužan SteelSeries.

FPS prije svega

Upravo se na listi specifikacija krije najjači adut ovog Leoparda – za razumnu svotu novca dobiva se doista mnogo hardvera, sposobnog isporučiti uvjerljive performanse, naročito za jedan prijenosnik. Kombinacija snažnog CPU-a i GPU-a prevodi se u troznamenkaste prosjeke FPS-ova u starijim, ali još uvijek aktualnim igrama, a novije će i dalje biti igrive i na višim, raskošnijim postavkama – sve to pri nativnoj Full HD razlučivosti.

Mjesta na bokovima ima više no dovoljno te ga je MSI dobro iskoristio. Laptop nudi svaki konektor i dodatak koji bi vam mogao zatrebati
Mjesta na bokovima ima više no dovoljno te ga je MSI dobro iskoristio. Laptop nudi svaki konektor i dodatak koji bi vam mogao zatrebati

Sintetički benchmarkovi potvrđuju ono što smo iskusili igrajući se na MSI-u – GTX 1060 bez većih će problema izbaciti traženih 60 sličica u sekundi u većini današnjih igara. Stražnji ventilator pri punom opterećenju dosta buči, no ne toliko da biste ga čuli ako prilikom igranja koristite slušalice. Odlučite li se poigrati na bateriji, očekujte da vam ona neće trajati više od nekakvih sat vremena – očekivano.

Tipkovnica je udobna za korištenje, no voljeli bismo da tipka Windows nije preseljena sa svoje uobičajene pozicije
Tipkovnica je udobna za korištenje, no voljeli bismo da tipka Windows nije preseljena sa svoje uobičajene pozicije

Kućište je plastično i uglavnom solidne čvrstoće, no na nekim dijelovima neuvjerljivo, poput donje strane te lijevo i desno od zaslona. Definitivno nećete htjeti da vam Leopard Pro padne sa stola, jer ne vjerujemo da bi se iz takvog incidenta mogao izvući bez posljedica.

Kao što smo već istaknuli, ugrađeni zaslon razlučivosti je 1.920x1.080 piksela. Radi se o IPS panelu, lišenom nekih mogućnosti koje u novije vrijeme viđamo kod prijenosnika za igranje, poput povišene frekvencije osvježavanja, ali korektne svjetline i interpretacije boja te širokih kutova vidljivosti.

REZULTATI TESTIRANJA
  MSI-GP62MVR Leopard Pro
Cinebench R15  
OpenGL 86,48 fps
CPU 622 cb
3DMark  
Fire Strike 9.822
First Strike Extreme 5.063
VRMark  
Orange Room 1.935
Average Frame Rate 42,17 fps
PassMark  
Rating 3.696,40
CPU 7.125
2D Graphics 717,7
3D Graphics 3.203,9
Memory 1.950,80
Disk 4.131,8

Leopard Pro nema ugrađen DVD ili Blu-ray čitač, što spominjemo samo kao zanimljivost – ne tako davno, optički uređaji bili su apsolutni prioritet kod takvih multimedijskih prijenosnika. Nemate gdje umetnuti arhaični optički medij, no zato možete gotovo sve drugo – USB 2.0 i 3.0, DisplayPort, SD krtice, LAN i HDMI.

Svojom općenitom kvalitetom i detaljima, poput mogućnosti odabira efekata bijelog pozadinskog osvjetljenja, tipkovnica ne razočarava, ali neke sitnice donekle smanjuju užitak u svakodnevnom radu. Primjerice, unatoč velikoj dostupnoj površini, MSI i SteelSeries odlučili su pomaknuti tipku Windows na desnu stranu razmaknice, prisiliti nas da svaki put gledamo gdje je točno Delete, i porazbacati funkcijske tipke na svaki kutak tipkovnice, bez očite logike. Ne radi se o ozbiljnim prekršajima protiv naših prstiju, ali zahtijeva određenu dozu navikavanja.

Slično možemo zaključiti o kompletnom laptopu – neke žrtve, poput lošijeg zvuka i neimpresivne kvalitete izrade, omogućuju nam da za 11.000 kuna dobijemo mnogo (mobilnog) hardvera. Ako vam je takav balans prihvatljiv, bit će vam prihvatljiv i MSI-jev Leopard Pro.

MSI GP62MVR 7RF-285NL Leopard Pro

  • Performanse u svakodnevnom radu i igrama
  • Obilje konektora
  • Razmještaj tipki
  • Ispodprosječni zvučnici
  • Neke konstrukcijske manjkavosti
Performanse 9
Izrada 7
Ekran 8
Buka 6
UKUPNO 7
Cijena 10.999 kn Prikaži sve cijene Ustupio: ADM