Project Linda - Razerov novi, ludi koncept

Razer je ove godine na CES donio novi koncept – Lindu, odnosno kućište u obliku laptopa koje će vaš Razer Phone pretvoriti u pravi laptop

Stjepan Bilić srijeda, 10. siječnja 2018. u 20:30

Razer gotovo svake godine na CES donose neki novi ludi koncept. Prošle godine smo tako upoznali gamerski laptop s tri zaslona koji se nekome od posjetitelja sajma toliko svidio da ga je i ukrao. Ove godine razer nas pokušava oduševiti Projectom Linda, dockom koji gamerski Razer Phone pretvara u gamerski laptop.

Iako ideja nije originalna, dignuta je na višu, kvalitetniju razinu. Podsjetimo, početkom prošle godine pisali smo o sličnom projektu – Mirabooku koji je također mobitel pretvarao u laptop. No, za razliku od Razerova rješenja to je činio na malo nezgrapniji način – putem kabela. Isti za volju, treba istaći kako Mirabook može koristiti bili koji Android mobitel, dok Razerova Linda samo njihov – Razer Phone.

Potonje i nije tolika šteta jer osigurava znatno ugodnije korištenje, kao da je pred vama pravi laptop. Razer je svoj mobitel osim kao glavnu pokretačku snagu ostatka hardvera, iskoristio i kao dodatni zaslon i touchpad. Linda dodatni plus u odnosu na Mirabook dobiva u ime zaslona, koji je također 13,3-inčni, ali znatno bolje QHD rezolucije.

Tipkovnica je također bolja, ima pozadinsko Razer Chroma osvjetljenje i dodatne tipke karakteristične za Android OS. U aluminijskom kućištu debljine 15 milimetara našlo se mjesta za jedan USB Type-A i USB Type-C port, 200 GB podatkovnog prostora, web kameru (720p), dva mikrofona i jedan 3,5-milimetarski audio port.

Da bi Linda mogla uredno raditi kao pravi laptop dobila je i vlastitu bateriju kapaciteta 53,6 Whr koja može i napuniti Razer Phone do tri puta. Težina ovog konceptualnog laptopa je 1,25 kilograma.

Prije nego što se dohvatite novčanika mala napomena, Linda je tek koncept koji može, ali i ne mora doživjeti komercijalnu upotrebu. Dodatne informacije o Lindi možete saznati na Razerovim službenim internetskim stranicama.