U pripremi Huawei Honor laptop

Huawei već neko vrijeme u svojoj ponudi ima i prijenosna računala – iz MateBook serije, a kako se čini uskoro će stići i nova koja će biti dio Honor serije

Stjepan Bilić utorak, 17. travnja 2018. u 01:44

Huawei već neko vrijeme u svojoj ponudi ima i prijenosna računala iz MateBook serije, o kojima smo do sada u više navrata pisali na našim stranicama, dok je kolega Petric početkom 2016. jednog imao priliku i osobno isprobati. Podsjetimo, riječ je o 12-inčnom MateBooku koji se može koristiti kao tablet (to mu je osnovna namjena), ali i kao prijenosno računalo kada mu se doda tipkovnica.

Godinu dana kasnije, Huawei je predstavio i prve takozvane prave prijenosnike koji su stigli u izdanju na kakav smo navikli – s preklopnim dizajnom i trajnom tipkovnicom. Podsjetimo, riječ je o modelima MateBook D i MateBook X.

Sada nam pak stiže informacija kako Huawei namjerava uvesti i dodatnu seriju prijenosnika – Honor. Informacija (čitaj: glasina) o tome stiže sa kineske društvene mreže Weibo i govori kako će se novi prijenosnik zvati Honor MagicBook.

Drugih informacija vezano uz novu Honor seriju prijenosnika za sada nema. Ako se glasine pokažu točnima to će značiti kako je Huawei odlučio na tržište plasirati i cjenovno prihvatljivije prijenosnike. Barem je takav slučaj s mobitelima iz serije Honor koji su osjetno jeftiniji od onih iz serija P i Mate.

U prilogu možete i vidjeti i plakat  koji najavljuje dolazak nove, Honor MagicBook serije prijenosnika. Prema informacijama s plakata nova serija bit će predstavljena ovog četvrtka, 19. travnja 2018. godine. Koliko u svemu ovome ima istine saznat ćemo već kroz koji dan. Za sada se čini kako je Huaweijevoj prvotravanjskoj šali, o dolasku Magic prijenosnika bilo i nešto istine.

Inače istog dana svoju će kinesku premijeru doživjeti i jedan mobitel iz Honor serije - Honor 10 o kojem možete više saznati ovdje. Globalno predstavljanje za ostatak svijeta bit će održano 15. svibnja u Londonu.