Corsair predstavio Vengeance LPX memoriju na 4.866 MHz

Corsair je predstavio nove memorijske module iz serije Vengeance LPX (4.866 MHz) i VENGEANCE RGB PRO (4.700 MHz)

Stjepan Bilić petak, 13. rujna 2019. u 15:08

Corsair je obnovio ponudu memorijskih modula unutar serija Vengeance LPX i Vengeance RGB PRO. Novi moduli su i dalje DDR4, ali su brži od postojećih, što će posebno cijeniti entuzijasti i gameri iz AMD-ovog tabora, budući je memorija namijenjena računalima s Ryzen procesorima (treća generacija) i matičnim pločama sa X570 čipsetom.

Vengeance LPX serija upotpunjena je novim modulima brzine 4.866 MHz. Moduli se odlikuju latencijama CL18. Drugih podataka vezano uz specifikacije Corsair nije objavio, ali se vjeruje kako memorijski moduli za rad trebaju napon od 1,5V.

Za hlađenje memorijskih čipova proizvođač je implementirao aluminijski hladnjak koji je dostupan u više boja – srebrnoj, crnoj, plavoj i crvenoj. Kako bi bili sigurni da će radna temperatura memorija ostati na normalnim vrijednostima, Corsair je odlučio uz memoriju isporučivati i aktivni hladnjak Vengeance Airflow. Hladnjak će biti u ponudi u višebojnim konfiguracijama, crno-crvenoj, crno-plavoj i crno-srebrnoj.

Vengeance RGB PRO memorija nešto je sporija, ali je zato blještavija. Memorija radi na 4.700 MHz i ima RGB osvjetljenje. Corsair ga je izveo pomoću deset LED-ica čiji je rad moguće podešavati preko softvera Corsair iCUE.