Corsair Glaive RGB - (Polu)modularni kapitalac

Corsairov novi miš za igrače već na prvu će odbiti mnoge, no duboko ispod njegove grube vanjštine i glomaznog kućišta, krije se zvjerka u kojoj će uživati oni koji je uspiju ukrotiti

Daniel Lučić subota, 7. listopada 2017. u 08:05
SPECIFIKACIJE - CORSAIR GLAIVE RGB
Tip senzora Optički, Avago/Pixart MW3367 (16.000 DPI)
Broj tipki 6
Masa 122 g (bez kabela)
Kabel 1,8 m (opleteni)
Jamstvo 2 godine

Corsair je na tržište plasirao neobičnog miša. U svijetu u kojem sve više igrača koristi claw grip, ova se tvrtka u potpunosti okrenula rješenju za one kojima više odgovara na miša položiti cijeli dlan. Glaive RGB doista je divovska igračka. Njegovo tijelo dugačko je čak 12,6 centimetara, a ovisno o konfiguraciji, može biti široko do 9,1 centimetara, što u kombinaciji s visinom od 4,4 centimetara uzrokuje strahopoštovanje. Očito, ovaj miš prilagođen je odraslim osobama, i to onima čija se šaka nalazi na višem dijelu imaginarne tablice s veličinama šaka.

Tri lijeve bočne stranice mišu su osigurale određenu dozu modularnosti, no od pravog modularnog miša očekujemo više
Tri lijeve bočne stranice mišu su osigurale određenu dozu modularnosti, no od pravog modularnog miša očekujemo više

Tijelo miša donekle je prilagodljivo. Naime, Corsair je u paket, uz uobičajenu lijevu bočnu stranicu na kojoj se ne nalazi ništa, dodao bočnu stranicu s gumiranim “gripom” koji sprečava eventualne probleme sa znojnim prstima. Oni još zahtjevniji, koji žele maksimalan komfor dok dlan drže naslonjen na miša, Corsair je namijenio veliku bočnu stranicu s gumiranom sredinom i odmorištem za palac. To odmorište izbačeno je u lijevu stranu i olakšava korištenje miša na grubim podlogama te smanjuje trenje pri pomicanju miša jer podiže palac s površine stola. Nažalost, s izmjenjivim lijevim stranicama modularnost ovog miša staje, no vjerujemo da će i to većini biti više nego dovoljno.

Na kućištu miša, obučenom finim gumiranim premazom, pored osnovnih tipki, nalaze se tri dodatne tipke kojima je funkciju moguće definirati u driveru. Jedna od tih tipki smještena je ispod kotačića i pretpostavljena joj je funkcija promjene osjetljivosti senzora, a preostale dvije smještene su na lijevu stranu miša. Iznad bočnih tipki nalazi se pet prozirnih kućica kroz koje “curi” osvjetljenje te tako prikazuje odabrani korisnički profil ili unaprijed definiranu razinu osjetljivosti senzora. Kotačić, iako glomazan i s dovoljno prostora sa svih strana, nudi samo osnovne funkcije, ne i mogućnost horizontalnog scrollanja.

Corsair je ovog mišonju ubacio u svoju RGB liniju. RGB osvjetljenje podesivo je u driveru, a ukrašava Corsairov amblem na leđima miša te liniju koja se proteže od lijeve stražnje strane do vrha prednje bočne tipke. Osvjetljenje je vidljivo i u prorezu kućišta na desnoj strani te na prednjoj strani, gdje prodire kroz “rešetku”, ali ne i kod kotačića koji je vječno u tami.

16 tisuća razloga za

Od Corsairova softvera možete očekivati uobičajene postavke, a naprednije igrače posebno će razveseliti mogućnost podešavanja osjetljivosti senzora u inkrementima od 1 DPI
Od Corsairova softvera možete očekivati uobičajene postavke, a naprednije igrače posebno će razveseliti mogućnost podešavanja osjetljivosti senzora u inkrementima od 1 DPI

U unutrašnjosti Glaivea nalazi se prilagođena verzija Pixartova optičkog senzora PMW3367 maksimalne razlučivosti od 16.000 DPI. Zanimljivo je spomenuti kako je razlučivost senzora u driveru moguće podešavati u inkrementima od 1 DPI, što je neuobičajena odluka, ali odluka koja će najzahtjevnijim igračima omogućiti fino podešavanje osjetljivosti miša svojim potrebama. Senzor se u svim uvjetima ponaša vrlo dobro, a posebno dobro radi na krpenim i tamnim podlogama. To ne znači da će na čvrstim ili sjajnim podlogama raditi probleme, jer neće, već da se na krpenim podlogama osjete suptilne razlike, pogotovo na višim osjetljivostima. Igrajući brze pucačine na nižim postavkama osjetljivosti, lako smo pronalazili glave protivnika, a pri višim osjetljivostima u vozilima igara poput Battlefielda, miš se ponašao vrlo pouzdano i predvidivo, što je posebno važno kada želite sačuvati impresivan K/D.

Iskustvo korištenja ovog miša vrlo je pozitivno, a zamjerke bismo uputili tek lijevoj i desnoj tipki, koje bi mogle biti preciznije. Tome unatoč, Corsairu zapravo nemamo što uzeti za zlo, jer je napravio doista dobar gejmerski miš.

Corsair Glaive RGB

  • Odličan senzor
  • Solidan softver
  • Kvaliteta izrade
  • Glomazno kućište neće odgovarati svima
Performanse 9
Ergonomija 7
Tipke 7
Isplativost 8
UKUPNO 8
Cijena 76 € Prikaži sve cijene Ustupio: Corsair