Byte bilježi rekordan tjedan što se tiče broja preuzimanja

Prema statističkim podacima koje je obavio Sensor Tower, aplikacija za snimanje kratkih video isječaka Byte je u samo tjedan dana preuzeta 1,3 milijuna puta

Matija Pavlić srijeda, 5. veljače 2020. u 06:00

Krajem siječnja predstavljena je aplikacija Byte za snimanje kratkih video isječaka s maksimalnim trajanjem od šest sekundi.

Byte je duhovni nasljednik Vinea te nova konkurencija popularnom Tik Toku. Prema pisanju Sensor Towera, u ovo malo vremena od službenog predstavljanja već je uspjela prikupiti oko 1,3 milijuna korisnika u cijelom svijetu.

Kao generator rasta aplikacije ističe se američko tržište te iOS platforma. U jednom tjednu u cijelom svijetu Byte aplikacija je preuzeta 1,3 milijuna puta od toga SAD bilježi 912.000 preuzimanja što je udio od 70% u ukupnim preuzimanjima. Još vrijedi istaknuti i Veliku Britaniju (udio u preuzimanjima od 7%) te Kanadu (udio u preuzimanjima od 6%).

Što se tiče službenih trgovina aplikacija u preuzimanjima dominira App Store s 950.000 preuzimanja, dok Googleov Play Store bilježi 350.000 preuzimanjima. Za usporedbu, Vine je prilikom prvog tjedna dostupnosti preuzet 775.000 puta.