Uber će vozačima, prije prihvaćanja vožnje, prikazivati koliko će zaraditi i kamo idu

Za vozače bi ova značajka, koje se testira na odabranim lokacijama, mogla značiti manje otkazanih vožnji jer vozač zapravo ne želi ići na neko odredište jer mu to možda neće biti isplativo

Tomislav Stanković nedjelja, 31. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Uber mijenja način na koji vozači prihvaćaju vožnje sa značajkom pod nazivom "upfront fares", koja pokazuje vozačima koliko će im točno biti plaćeno za vožnju i gdje će završiti nakon što dovezu putnika.

U svojoj objavi, tvrtka kaže da je promjena dio njezina nastojanja da uslugu vožnje učini fleksibilnijom. Uber također planira uvesti značajku koja vozačima omogućuje da vide druge zahtjeve za vožnju u svom području, dopuštajući im da odaberu vožnje koja žele obaviti.

Prema dokumentu o naknadama, iznos koji se prikazuje vozačima prije nego što prihvate vožnju temelji se na nekoliko čimbenika, uključujući "osnovne cijene, procijenjenu duljinu i trajanje vožnje, udaljenost lokacije preuzimanja putnika i povećanje cijena." U dokumentu se napominje da će se cijena prilagoditi ako putnik promijeni adresu za iskrcaj ili dođe do neočekivane gužve na ruti. Naknada ne uključuje detalje poput napojnica ili vremena čekanja, prenosi The Verge.

📷 Image: Uber
Image: Uber

Uber također kaže da će vozači i dalje dobivati pojedinačne zahtjeve za vožnju, ali da će uz to imati mogućnost pregleda lokalnih zahtjeva za vožnjom i tako pronaći "drugu vožnju koja bi im mogla bolje odgovarati".