WhatsApp pao u novogodišnjoj noći

Tijekom večeri i noći u kojoj se dočekivala nova 2018. godina vjerojatno kao kolateralna žrtva prevelike navale popustio je sustav WhatsAppa

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 1. siječnja 2018. u 20:00

Jedna od najpopularnijih svjetskih mobilnih aplikacija za dopisivanje koja ima preko 1,3 milijarde korisnika, očito nije izdržao navalu na svoje servere u novogodišnjoj noći. Tijekom nedjelje poslijepodne i navečer u nekoliko je navrata (možda ste to i sami iskusili) imao velikih problema s isporukom poruka u većem broju zemalja.

Problemi su zamijećeni diljem Europe, Južne Amerike i Azije, a čini se kako je situacija najgora bila baš u središnjoj Europi, pogotovo u Engleskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. Iz kompanije, koja je inače u vlasništvu Facebooka, priopćili su samo kako je riječ bila o "manjim problemima" i korisnicima su se ispričali zbog nedostupnosti usluga.

Mapa nedostupnosti WhatsAppa tijekom nedjelje
Mapa nedostupnosti WhatsAppa tijekom nedjelje

Službene informacije o pravom uzroku pada sustava nisu objavili, ali kako ovo nije prvi puta da se slična situacija WhatsAppu ponavlja baš oko Nove godine, špekulira se o tome da je upravo prevelik broj čestitarskih poruka onemogućio normalno korištenje ove aplikacije.