Galaxy S10 Lite kao odgovor na iPhone XR

Ako je suditi prema bojama kućišta onda je Galaxy S10 Lite Samsungovov odgovor Appleu na njegov iPhone XR

Stjepan Bilić subota, 15. prosinca 2018. u 21:09

Zadnjih mjeseci se u medijima dosta piše o Samsungovim budućim mobitelima iz linije Galaxy. Gotovo da nema dana, a da se ne pojavi pokoja nova informacija, glasina. Do sada se saznalo gotovo sve što se saznati moglo, kakav će hardver imati, koliki zaslon, što će se nalaziti sa softverske strane uređaja, te kakve će vrste kućišta postojati.

Ovog puta većinu medijske pozornosti dobit će kućišta, jer se sada navodno zna u kojim će se Galaxy S10 modeli moći nabaviti po dolasku na tržište. Sudeći prema možebitnim bojama za Galaxy S10 Lite model čini se kako je on Samsungov odgovor Appleu na njegov iPhone XR.

Naime, izvor navodi kako će se Galaxy S10 Lite moći nabaviti u pet različitih boja – žutoj, bijeloj, crnoj, zelenoj i plavoj. Nadalje, izvor navodi kako će kupci punokrvnih Galaxy S10 i Galaxy S10+ modela imati jednu boju manje (žutu) u odnosu na kupce Lite modela. Samsung čini se ova dva flagshipa nikako ne može zamisliti u žutoj boji, no u ostale četiri, bijeloj, crnoj, zelenoj i plavoj može.

U jednom od tekstova spomenuli smo kako će Samsung iduće godine na tržište izbaciti Galaxy S10 s keramičkim kućištem. Prema dostupnim informacijama dotični će stići pod oznakom SM-G975FC i nazivom Galaxy S10 Ceramic, a moći će se nabaviti samo u potpuno crnom i bijelom izdanju.

Iz nizozemskih izvora stiže informacija o postojanju i četvrtog Galaxy S10 modela pod kodnim oznakama SM-977U i SM-977N koje bi trebale predstavljati američku i južnokorejsku inačicu Galaxyja S10 s podrškom za 5G mreže. Informacija o europskom 5G modelu (SM-977F) za sada nema, što može značiti kako nije ni u planu ili kako Samsungu treba još malo vremena kako bi završio njegov razvoj.