Huawei Mate 20 Pro nije previše otporan na savijanje

Huawei Mate 20 Pro prošao je kroz ruke Zacka Nelsona što znači kako je bio podvrgnut nesvakidašnjim testovima – nažalost jedan test, onaj na savijanje, nije prošao

Stjepan Bilić nedjelja, 25. studenog 2018. u 07:00

YouTuber Zack Nelson, poznatiji pod nazivom JerryRigEverything dokopao se još jednog mobitela. Ovog puta na sebi svojstven način je testirao najnoviju Huaweijevu perjanicu – Mate 20 Pro.

Kao i uvijek testiranje je krenulo od zaslona, odnosno od provjere koliko je otporan na grebanje. U ovom dijelu nije bilo iznenađenja, kao i kod većine ostalih mobitela na tržištu tako se Mateov zaslon počeo oštećivati tek pod nožem tvrdoće 6.

To je zapravo dobar rezultat, jer možete biti sigurni kako se zaslon neće oštetiti ako se mobitel slučajno nađe u istom džepu sa ključevima i kovanicama. Skalpel se očekivano pokazao pogubnim za metalne dijelove – mrežicu zvučnika, okvir mobitela te tipke za uključivanje uređaja i kontrolu glasnoće zvuka.

No, skalpel nije oštetio najbitniji dio – staklo iza kojeg su smještene kamere. Pomoću skalpela nije bilo moguće ni ošteti pozadinski panel na kućištu. Pozadinski panel je ovaj put teksturiran što pomaže da Mate 20 Pro čvrsto i sigurno stoji u ruci.

Test s upaljačem je dobro prolazio u prve 24 sekunde, no u 25. zaslon je popustio pod otvorenim plamenom i na njemu su se počele pojavljivati bijele mrlje. Za razliku od brojnih mobitela s LCD zaslonima kod kojih su mrlje nestajale nakon što bi se zagrijavano mjesto ohladilo ovdje to nije slučaj. Budući Mate 20 Pro ima AMOLED zaslon, mrlje su ostale trajno vidljive.

Za kraj Nelson je ostavio test savijanja. Kao što možete vidjeti u priloženom videu Mate 20 Pro na ovom testu nije dobro prošao. Pod Nelsonovim prstima popustilo je prednje staklo, ali je stražnje, teksturirano, staklo izdržalo.

Iako je prednje staklo popucalo zaslon je ostao čitav i uređaj se mogao koristiti. Kao jedini problem pokazao se skener otiska prsta u zaslonu putem kojeg nije bilo moguće otključati uređaj s oštećenim staklom.