Huawei najavljuje preklopni mobitel za MWC

I Huawei bi uskoro mogao svijetu pokazati kako su zamislili budućnost mobitela koja uključuje savitljive ekrane i uređaje koji se mogu sklopiti

Sandro Vrbanus subota, 2. veljače 2019. u 21:25

Kad mogu Samsung, Xiaomi, i mnogi drugi, zašto ne bi i u Huawei? Na Mobile World Congressu u Barceloni kasnije ovoga mjeseca kineska bi kompanija trebala predstaviti svoj prvi preklopni mobitel sa savitljivim zaslonom. To se može zaključiti iz objave koju su postavili na svojim računima na društvenim mrežama i tako najavili da će "povezati budućnost".

Na pozivnici se navode datum i mjesto – 24. veljače u 14 sati – kada će se održati Huaweijeva prezentacija, a grafičko rješenje neodoljivo podsjeća na mobilni uređaj preklopljen u obliku slova "V", s, dakako, savitljivim zaslonom koji je najnoviji trend u ovoj industriji.

Nekoliko dana prije ovog događaja Samsung bi trebao predstaviti svoj Galaxy F, također preklopni mobitel, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će jedna i druga kompanija ostvariti ovaj koncept i koji će biti upotrebljiviji. Iz Huaweija su poručili i da bi njihov "preklopnik" trebao dolaziti s podrškom za 5G mreže, no više od toga za sada nije poznato.