LG razmišlja o rebrandiranju svoje G serije pametnih telefona

Prema posljednjim glasinama koje stižu iz Južne Koreje, LG se sprema na rebrandiranje svoje poznate high-end G serije pametnih telefona

Matija Pavlić četvrtak, 4. siječnja 2018. u 08:30

Uz V seriju uređaja, pametni telefoni iz G serije sinonim su za high-end uređaje južnokorejske tvrtke LG. Prvi uređaj iz G serije pojavio se 2012. godine. U rujnu te godine pojavio se LG G Optimus, a s vremenom se dodatak Optimus izgubio te je zadnji predstavnik G serije, model G6, izašao u ožujku prošle godine.

Već se duže govori o njegovom nasljedniku dosad poznatom pod imenom G7, no čini se kako LG ima nešto drugačije planove. Iz Južne Koreje, naime, stiže informacija odnosno bolje rečeno glasina prema kojoj LG radi na rebrandiranju svoje G serije pametnih telefona, koja bi trebala dobiti novo ime.

Spominje se kako bi se rebrandiranje trebalo dogoditi u prvoj polovici ove godine, no novo ime još uvijek nije točno definirano. To će možda biti dvoznamenkasti broj ili neko potpuno novo ime.

Valja podsjetiti da LG obično svoje nove pametne telefone iz G serije predstavlja u veljači za vrijeme MWC konferencije, a do novog MWC-a za 2018. godinu ostalo je još vrlo malo vremena pa informaciju o rebrandiranju zasad treba uzeti s dozom opreza.