Mogućnost rotacije početnog zaslona stiže i na starije Galaxy uređaje

Nakon početne ekskluzive za samo nove Galaxy S9 uređaje, Samsung je sada odlučio značajku rotacije početnog zaslona donijeti i na nešto starije uređaje iz Galaxy serije

Stjepan Bilić ponedjeljak, 9. srpnja 2018. u 19:59

Nakon što je par mjeseci rotacija početnog zaslona bila dostupna isključivo za najnovije mobilne uređaje iz Galaxy S serije, istu je Samsung sada odlučio donijeti i na nešto starije, prošlogodišnje modele.

Riječ je dakako o mobitelima Galaxy S8, Galaxy S8+ i Galaxy Note8. Dio korisnika je već primio noviju inačicu Samsungov launchera (Experience Launcher) koja omogućava navedenu značajku. Kažemo dio, jer najnovija inačica launchera nije ujedno i garancija da će i na vašem uređaju biti dostupna opcija rotacije početnog zaslona.

Potonje znači kako Samsung nije svim korisnicima novu opciju pustio istovremeno, već da će ovisno o tržištu ista do vlasnika starije generacije Galaxy S i Galaxy Note uređaja stizati u intervalima. Da biste provjerili jeste li kroz nedavna ažuriranja dobili i značajku Portrait mode only zadržite prst na zaslonu par sekundi te potom odaberite Home screen settings.

Ako je nova značajka stigla i na vaš uređaj, trebala bi se nalaziti odmah iznad opcije Hide apps.

Inače ovo nije prvi put da Samsung značajke s novih modela donosi i na stare. Podsjetimo, Samsung je ne tako davno i opciju video lockscreen s novih Galaxyja, portao na starije, Galaxy S8, Galaxy S8+ i Galaxy Note8 uređaje.