O mobitelu Lenovo Z6 sve se otkrilo i prije službenog predstavljanja

Zahvaljujući neumornim leakerima, o mobitelu Lenovo Z6 sve što se trebalo doznati doznalo se par dana prije službenog predstavljanja

Stjepan Bilić srijeda, 3. srpnja 2019. u 06:00

Lenovo će za koji dan, točnije 4. srpnja 2019., predstaviti mobitel Lenovo Z6. Kakav je red i običaj, o njemu su mjesecima ranije curili podaci, a sada tek dan dva pred sam događaj predstavlja procurile su i potpune specifikacije.

Prema njima, radi se o mobitelu s OLED zaslonom od 6,39“, Snapdragon 730 čipom i 8 GB RAM-a te 128 GB skladišnog prostora. RAM je LPDDR4X, a skladišni prostor UFS 2.1. Kako se da iščitati iz reklamnog plakata zaslon se odlikuje podrškom za HDR10, osvjetljenjem od 600 nita te UD skenerom otiska prsta.

Budući da skladišni prostor i nije nešto naročito velik (za današnje pojmove) Lenovo je osigurao i podršku za memorijske kartice. Podržane su kartice microSD formata i do kapaciteta 512 GB. Kako ovaj model može osim za fotografiranje može poslužiti i za mobilni gaming tu je i podrška za Game Turbo mod.

Nadalje, kao i svaki drugi moderan mobitel tako i Lenovo Z6 ima više kamera. Ukupno ih je četiri, s prednje jedna, a sa stražnje strane kućišta tri kamere. Prednja kamera, često nazivana i selfie kamera ima razlučivost od 16 MP. Stražnje kamere (glavna, telefoto i širokokutna) imaju razlučivost od 24 MP, 8 MP i 5 MP. Tele foto kamera odlikuje se optičkim povećanjem do 2X, a hibridnim do 8X.

Lenovo Z6 potrebnom se energijom napaja iz baterije kapaciteta 4.000 mAh. Baterija prema navodima proizvođača podržava i tehnologiju brzog punjenja (15W). Što se tiče težine i debljine, Z6 spada u zlatnu sredinu, težak je 159 grama, a debljina mu je 7,97 milimetara.

Softversku stranu uređaja čini Android platforma uz koju stiže i korisničko sučelje ZUI 11. Informacije vezano uz cijenu i vrijeme dostupnosti saznat ćemo 4. srpnja 2019.