Objavljeni novi renderi Pixel 4 telefona i zaštitna stakla za njihove zaslone

Poznati leaker @OnLeaks u suradnji s novim partnerom – iGeeksBlog objavio je nove rendere Googleovih pametnih telefona iz serije Pixel 4, a @UniverseIce se dokopao i zaštitnih stakala za zaslone

Stjepan Bilić ponedjeljak, 22. srpnja 2019. u 06:00

Poznati leaker @OnLeaks u suradnji sa svojim novim partnerom – internetskom stranicom iGeeksBlog objavio je nove CAD rendere Googleovih pametnih telefona iz serije Pixel 4. Renderi dakako nisu službeni već su nastali na temelju dosadašnjih glasina o navedenim telefonima. Drugi također pouzdan izvor, @UniverseIce dokopao se zaštitnih stakala koji su u skladu s novim CAD renderima.

Novi renderi potvrđuju dosadašnje navode od pet kamera, od čega će se tri nalaziti sa stražnje, a dvije s prednje strane uređaja. Nažalost kamere će biti smještene unutar ovećeg kvadrata koji narušava inače skladan dizajn uređaja.

Također je još jednom potvrđeno kako ovogodišnji modeli neće imati urezane, ali ni probušene zaslone. Umjesto toga, Google se odlučio ostaviti podeblji rub iznad zaslona kako bi imao dovoljno mjesta za razmještaj kamera, slušalice, senzora i drugih komponenti.

Fotografija koja prikazuje zaštitna stakala za Pixel 4 i Pixel 4 XL potvrđuje kako će kamere biti smještene s lijeve strane, uz dvije selfie kamere nalazit će se i treća koja će služiti za prepoznavanje lica korisnika koje će se koristiti za prijavu u uređaj. Sredina je rezervirana za slušalicu, a desna strana za za sada nepoznate senzore.

No, glasine kažu kako će se tamo nalaziti senzori bazirani na radarskoj tehnologiji koja je razvijana unutar projekta Soli, a koja omogućava precizno praćenje pokreta i gesti, odnosno upravljanje pametnim telefonima bez dodirivanja zaslona.

Inače, internetska stranica BGR doznala je iz kako kažu povjerljivih izvora kako je ove godine Google konačno spreman u Pixel seriju ugraditi više radne i skladišne memorije. Prema njima, ovogodišnji Pixeli imat će 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora. Za sada nije poznato radi li se o jedinoj memorijskoj konfiguraciji ili će ih biti još.