OnePlus popustio trendu, OnePlus 6T neće imati 3,5-milimetarski priključak

Suosnivač tvrtke OnePlus, Carl Pei, potvrdio je kako njihov idući pametni telefon OnePlus 6T neće sadržavati 3,5-milimetarski priključak za slušalice

Matija Pavlić petak, 14. rujna 2018. u 06:00

Nakon što je jedna kineska internetska stranica objavila značajke budućeg OnePlus 6T pametnog telefona pojavila se i jedna ovaj put službena potvrda o jednoj značajki koja je izbačena iz tog novog uređaja, a što je informacija koja se neće svidjeti potencijalnim kupcima.

Naime suosnivač OnePlusa, Carl Pei, potvrdio je kako OnePlus 6T neće sadržavati 3,5-milimetarski priključak za slušalice ističući pritom kako proces stvaranja izvrsnog mobilnog uređaja ne uključuje ugradnju svih mogućih i raspoloživih komponenti u taj uređaj.

Kao pozitivne učinke odstranjivanja spomenutog priključka Pei ističe mogućnost dobivanja dodatnog prostora za druge hardverske komponente kao što je baterija većeg kapaciteta što u konačnici uključuje bolju autonomiju uređaja i neke druge pogodnosti koje zasad nije želio detaljnije opisivati.

U kutiji s OnePlus 6T uređajem isporučivati će se adapter USB-C na 3,5-milimetarski priključak kako bi korisnici ipak mogli iskoristiti svoje postojeće klasične slušalice.

OnePlus u svoju ponudu uskoro namjerava uvrstiti i novu inačicu Bullets slušalica koja će zadržati cijenu od 20 € i za to ponuditi USB Type-C priključak te po prvi puta i integrirani Cirrus Logic DAC.