Pixel 3 XL - platiš jedan notch, drugi dobiješ gratis

Dio korisnika koji su već nabavili Google Pixel 3 XL susreo se s neobičnim problemom – dvostrukim notchem, očekivanim hardverskim te neočekivanim softverskim na desnoj bočnoj strani zaslona

Stjepan Bilić srijeda, 31. listopada 2018. u 06:00

Početkom mjeseca Google je predstavio svoje ovogodišnje mobitele – Pixel 3 i Pixel 3 XL. Sada krajem istog mjeseca kupci većeg, Pixel 3 XL modela počeli su prijavljivati čudne probleme.

Naime, kod dijela kupaca uz oveći nazovimo ga standardni (hardverski) notch pojavio se i dodatni – softverski. Kako vidite iz priložene fotografije veličina softverskog notcha identična je veličini pravog. Razlog tomu je što je Google u Android 9.0 ugradio i službenu podršku za zaslone s urezima.

No, očito ova softverska značajka ima i bug, koji uzrokuje pojavljivanje drugog notcha. na žalost korisnika, ddoatni, gratis notch nije na istom mjestu kao i pravi već je smješten s desne bočne strane zaslona pa na prvu izgleda kao da se netko zaigrao s pilicom iz seta alata za tehničku kulturu kakav smo nekada koristili u osnovnoj školi.

Srećom, bug je softverske prirode pa ga je moguće i dosta lako (privremeno) riješiti – resetiranjem mobitela. No, kako to nije trajno rješenje, Google je najavio skoru zakrpu koja će ga ispraviti, a koja će vlasnicima stići OTA putem. na isti način Google će (pokušati) riješiti i problem s aplikacijom Camera koja iz nekog njoj samo poznatog razloga ne sprema fotografije, što joj je osnovna zadaća.