Pocophone dobio podršku za Widevine L1 i par drugih značajki

Xiaomi je pustio u opticaj novu nadogradnju za Pocophone F1 kojom je donio podršku za Widevinew L1 certifikat kojim je konačno omogućen streamnig videa u HD kvaliteti na servisima poput Netflixa

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 14:27

Početkom ožujka 2019. godine stigla je informacija kako bi Pocophone F1 trebao u skorije vrijeme dobiti podršku za Widevine L1 certifikat koji je potreban za streaming videa u HD kvaliteti na servisima poput Netflixa. Nekih mjesec dana kasnije podrška za navedeni certifikat je i službeno stigla.

Xiaomi je u opticaj pustio novu softversku nadogradnju za Pocophone F1 koja je osim podrške za Widevine L1 sa sobom donijela i par drugih značajki koje ranije nisu bile prisutne. Jedna od bitnijih je najnoviji paket sigurnosnih ispravaka koji je pripremio Google (ožujak 2019.).

Zatim, Pocophone F1 sada može i snimati video u 4K kvaliteti pri 60 sličica u sekundi, a dodano je i par novih modova za AI kameru. Za gamerski orijentirane korisnike tu je Game Turbo – opcija koja će ionako brz mobitel dodatno poštimati kako bi performanse bile još bolje kada pokrenu neki od igraćih naslova. Ovog puta dodana je i podrška za Face Unlock, popularnu značajku koja omogućava otključavanje telefona prepoznavanjem lica.

Osim novih značajki, nova inačica MIUI 10 popravlja i neke ranije uočene bugove, poput buga koji je duže završavao telefonske razgovore nego što je to uistinu potrebni. Od sada će se obavijesti o dolaznom telefonskom pozivu za vrijeme gaminga prikazivati u plutajućem prozoru. Nadogradnja nosi oznaku V10.3.4.0.PEJMIXM i veličine je 515 MB.

U Xiaomiju napominju kako nadogradnja neće odmah biti dostupna svima, već će stizati u fazama. No, čini se kako dio korisnika i nakon instalacije najnovije nadogradnje i dalje ima problema sa streamanjem Netflixa.