Privremeno povučena OnePlus 5 nadogradnja na Oreo

OnePlus je bio prisiljen zaustaviti proces nadogradnje pametnog telefona OnePlus 5 na Oxygen OS 5.0 koji se temelji na Android Oreo sustavu zbog buga koji je korisnicima izazvao tehničke probleme

Matija Pavlić srijeda, 3. siječnja 2018. u 22:20

Tvrtka OnePlus krajem prošle godine započela je s dostavljanjem Oxygen OS 5.0 nadogradnje koja se bazira na Android 8.0 Oreo sustavu.

Nakon što su instalirali ovu nadogradnju, mnogi korisnici prijavili su višestruke probleme, kao što su problemi s mrežom, problemi sa zvukom, velika potrošnja baterije te korupcija podataka. Svoje nezadovoljstvo nadogradnjom korisnici su iskazali na službenom forumu, ali i na Twitteru i Redditu.

U OnePlusu su odlučili priznati da postoji problem s nadogradnjom te su odlučili privremeno zaustaviti proces nadogradnje dok se spomenuti, ali neprecizirani problem (bug) ne riješi. Isti problem je navodno prijavljen i kod starijih OnePlus 3 i OnePlus 3T uređaja za koje je također privremeno zaustavljena Oxygen OS nadogradnja.

Vlasnici ovdje spomenutih uređaja mogu očekivati novu OxygenOS 5.0.1 nadogradnju koja bi trebala ispraviti sve navedene tehničke probleme.