Qualcommovi ultrasonični senzori i za srednju klasu Samsungovih smartphonea

Osim za Galaxy S10 seriju flagship smartphonea Qualcomm bi svoju tehnologiju ultrasoničnih senzora otisaka prstiju trebao implementirati i Samsungovu srednju kategoriju mobilnih uređaja

Matija Pavlić petak, 9. studenog 2018. u 02:08

Već postoje glasine kako će Qualcomm svoju najnoviju treću generaciju ultrasoničnih senzora otisaka prstiju ugraditi u Samsungovu novu Galaxy S10 seriju pametnih telefona, a sada stižu i nove informacije koje se ovaj put tiču Samsungovih uređaja srednje kategorije.

Prema izvorima iz Južne Koreje tržištem senzora otisaka prstiju u idućih godinu dana na određen će način dominirati tvrtke Qualcomm i Goodix (u vlasništvu MediaTeka).

Qualcomm će svoje ultrasonične senzore otisaka prstiju ugrađivati u Samsungove pametne telefone srednje i visoke kategorije.

Kako bi što više popularizirao svoju tehnologiju Qualcomm će kombinirati postignuća svojeg AI centra u Tajvanu, tvornice za proizvodnju ultrasoničnih senzora otisaka prstiju u Kaliforniji te suradnju s proizvođačima zaslona kako bi smanjio cijenu proizvodnje takve vrste senzora.

S druge strane, Goodix će surađivati s kineskim proizvođačima pametnih telefona kao što su Huawei, Xiaomi, Lenovo i Vivo.