Samsung Galaxy S9 serija dominirala globalnom prodajom tijekom travnja

U novom Counterpointovom istraživanju vidljiva je dominacija Samsungovih Galaxy S9 i Galaxy S9+ flagshipova kao najprodavanijih smartphonea u travnju

Matija Pavlić nedjelja, 10. lipnja 2018. u 23:29

Counterpoint je objavio podatke koji se tiču stanja na tržištu pametnih telefona u travnju ove godine, specifično navodi najprodavanije pametne telefone tijekom tog mjeseca.

Prema objavljenom, tržištem dominira Samsungova aktualna Galaxy S9 serija flagship pametnih telefona, dakle prva dva mjesta na ljestvici zauzimaju Galaxy S9+ i Galaxy S9.

Treće, četvrto i peto mjesto na ljestvici pripalo je tvrtki Apple i to s pametnim telefonima iPhone X, iPhone 8 Plus i iPhone 8. Šesto mjesto na ljestvici drži kineska tvrtka Xiaomi sa svojim pametnim telefonom Redmi 5A.

Ostatak ljestvice redom zauzimaju Apple iPhone 6, Redmi Note 5 (Redmi 5 Plus), Appleov iPhone 7 i Samsungov Galaxy S8. Pritom valja istaknuti da Samsung posebno dobre rezultate bilježi na američkom i azijsko-pacifičkom tržištu. Na istim tržištima bilježi se i snažna potražnja za Appleovim iPhone 7 modelom.