Sony u Japanu predstavio kompaktni Xperia Ace smartphone

Sony je u Japanu predstavio kompaktni smartphone srednje klase Xperia Ace s 5-inčnim zaslonom i Snapdragon 630 čipom, a postoje naznake da bi se inačica ovog telefona mogla pojaviti i izvan Japana

Matija Pavlić petak, 17. svibnja 2019. u 01:09

Nekoliko puta pojavile su se glasine kako Sony kao jedan od posljednjih proizvođača na tržištu koji nudi pametne telefone kompaktnih dimenzija u srednjem i visokom segmentu namjerava odustati od te prakse.

No iz Japana stiže vijest kako se Sony sprema za lokalnog telekomunikacijskog operatera NTT Docomo predstaviti jedan novi kompaktni pametni telefon. Riječ je o pametnom telefonu srednje klase Xperia Ace koji dizajnom dosta podsjeća na Xperia XZ2 Compact model.

Dolazi s 5-inčnim FHD+ zaslonom, Qualcommovim Snapdragon 630 čipom, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije proširive microSD karticama te baterijom čiji kapacitet iznosi 2700 mAh.

Sadrži certifikacije IPX5 i IPX8 otpornosti na utjecaje vode i prašine, podršku za Bluetooth 5.0, USB Type-C priključak, Home tipku s integriranim čitačem otisaka prstiju s desne strane uređaja te operativni sustav Android 9.0 Pie.

Sa stražnje strane nalazi se jedna 12-megapikselna kamera s otvorom blende f/1.8, a s prednje strane 8-megapikselna selfie kamera. Dimenzije telefona iznose 140 x 67 x 9,3 milimetra, a težina iznosi 154 grama.

Iako je Xperia Ace namijenjen isključivo domaćem japanskom tržištu (s cijenom od oko 400 eura), postoje naznake da je u pripremi inačica namijenjena tržištima izvan matičnog Japana.