Xiaomijev odgovor na Galaxy Fold trebao bi koštati gotovo upola manje

Xiaomi bi trebao u drugom kvartalu tekuće godine predstaviti vlastiti mobitel sa savitljivim zaslonom koji će prema izvoru biti gotovo upola jeftiniji od Samsungovog Galaxy Folda

Stjepan Bilić ponedjeljak, 18. ožujka 2019. u 14:21

Ove godine glavni hit svakog proizvođača mobitela su mobiteli sa savitljivim zaslonima. Dio proizvođača je već predstavio takve uređaje, a neki poput Xiaomija tek trebaju.

Glavna poveznica među takvim mobitela uz savitljivi zaslon je dakako i visoka cijena. Podsjetimo, Galaxy Fold kojeg potpisuje Samsung ima cijenu od 1980 USD, a Mate X tvrtke Huawei košta čak oko 2.600 USD.

Kako je Xiaomi uvijek bio proizvođač koji je za nižu cijenu nudio uređaje jednakih performansi kao u osjetno skupljih flagshipa isto se očekuje i ovaj put. Prema izvoru (iGyaan), Xiaomi bi svoj Mi Fold ili Mi Flex uređaj trebao predstaviti tijekom drugog kvartala 2019. godine. Isti izvor navodi kako će Xiaomijev savitljivac biti gotovo upola jeftiniji u odnosu na Galaxy Fold.

Izvor navodi cijenu od 999 eura u Europi, ili isto toliko dolara u Americi. Izvor navodi kako je ovolika razlika u cijeni moguća zbog jeftinijih zaslona koje za Xiaomi proizvodi tvrtka Visionox Technology. Budući da će i Mi Fold/Mi Flex imati OLED zaslon bit će zanimljivo vidjeti kakve će biti kvalitete u odnosu na zaslone na Galaxy Fold i Mate X modelima, koji su također OLED.

Za sada se o tehničkim specifikacijama uređaja ne zna previše, no zna se da će imati Snapdragon 855 i barem 10 GB RAM-a. Krajem siječnja se pojavio i video koji je otkrio kako će Mi Fold/Mi Flex imati skroz drugačiji dizajn. Xiaomi se odlučio ta rješenje gdje se zaslon savija s dvije strane.