ZenFone 6 mogao bi imati dvostruki klizni mehanizam

Evan Blass objavio je rendere prema kojima bi ZenFone 6 mogao imati dvostruki klizni mehanizam koji ne bi služio samo za smještaj kamera, već i dodatnih zaslona te zvučnika

Stjepan Bilić srijeda, 10. travnja 2019. u 06:00

Čini se kako se Asus sprema predstaviti nešto neobičnije mobitele. Izvana, na prvi pogled i ne razlikuju se toliko od ostalih, sve dok se njihov zaslon ne pomakne prema gore ili dolje. Tada otkrivaju svoju posebnost – dvostruki klizni mehanizam.

Barem tako prikazuju renderi koje je objavio Evan Blass, jedan od najpouzdanijih leakera kada su u pitanju javnosti još nepoznati uređaji. Ipak, ovdje je riječ o konceptualnim renderima i fotografijama dummyi uređaja i nema nikakvog jamstva da će ova dva mobitela ikada stići na tržište. No, to ih ne čini manje zanimljivim.

Renderi prikazuju dva različita koncepta – svaki od njih ima zaslone od ruba do ruba i bez ikakvih ureza i rupa. Tomu je tako jer se kod oba koncepta do kamera dolazi preko kliznog mehanizma, odnosno povlačenjem zaslona prema dolje.

No, kada se zaslon povuče prema gore, ovisno o modelu, na vidjelo izlazi ili dodatni zvučnik (Harman/Kardon), ili dodatni zaslon na kojemu se (u ovom slučaju) nalaze dodatne kontrole za kameru. No, te će kontrole biti moguće koristiti jedino kada je u uporabi glavna kamera. Za upravljanje selfie kamerom i dalje će se koristiti glavni zaslon.

Shodno trendovima, svaki koncept ima više bljeskalica i više kamera s obje strane kućišta. Inače, renderi navodno prikazuju Asusov ZenFone 6 koji bi trebao biti predstavljen 16. svibnja. O ostatku hardvera Blass nije naveo ništa, no, benchmark AnTuTu jest – Snapdragon 855, Adreno 640 grafika, 6 GB RAM-a i 128 GB podatkovnog prostora te zaslon razlučivosti 2340 x 1080 točaka.

Isti benchmark je Asusovom  I01WD mobitelu (ZenFone 6) dodijelio 363.172 bodova. Broj bodova možda nije najveći, no da je ZenFone 6 kojim slučajem predstavljen ranije dospio bi na četvrto mjesto AnTuTuove ljestvice najbržih Android mobitela, odmah iza Vivo iQOO Monstera kojemu je na ime hardvera i softvera dodijeljeno 365.430 bodova.