Gigabyteovi AORUS monitori dobili službeni G-Sync certifikat

Gigabyte je ovih dana od Nvidije dobio službenu potvrdu kako njegovi gamerski monitori FI27Q i FI27Q-P zadovoljavaju sve uvjete koji su propisani G-SYNC certifikatom

Stjepan Bilić subota, 28. rujna 2019. u 17:00

Gigabyte je početkom ove godine predstavio svoj prvi taktički gamerski monitor – AORUS AD27QD na temelju kojeg je dobio pozitivne povratne informacije od korisnika. Shodno tomu nisu se zaustavili na samo jednom modelu, već su nedavno predstavili i dva dodatna – FI27Q i FI27Q-P za koje su ovih dana dobili službenu potvrdu, točnije certifikat, kako ispunjavaju sve uvjete koji su propisani od strane certifikata G-Sync.

AORUS FI27Q i FI27Q-P monitori između ostalog odlikuju se IPS panelima dijagonale 27 inča i visokom razlučivošću, od 2.560 x 1.440 točaka, brzim odzivom od 1 ms te frekvencijom osvježavanja od 165 Hz. Monitori podržavaju 95% DCI-P3 spektra, 10-bitne boje i mogu prikazati do 1,07 milijardi boja.

Nadalje, FI27Q-P podržava i High Bit Rate (HBR3) te Black Equalizer 2.0 tehnologije koje kvalitetu prikaza u igrama podižu na višu razinu, osiguravajući pritom i bolju vidljivost u tamnim scenama. Spomenimo i podršku za AORUS ANC, tehnologiju aktivnog poništavanja buke, koji omogućava gamerima da se bez distrakcije iz okoline posvete događajima na zaslonu.

AORUS FI27Q i FI27Q-P uz G-Sync certifikat dobili su i VESA certifikat DisplayHDR 400 koji jamči kako monitori podržavaju i HDR standard. Detaljnije specifikacije dostupne na službenim stranicama.