Samsung na CES 2018 donosi zakrivljeni monitor s Thunderboltom 3

Samsung će na ovogodišnjem CES-u između ostaloga predstaviti i zakrivljeni QLED monitor s Thunderbolt 3 portom

Stjepan Bilić srijeda, 3. siječnja 2018. u 20:05

Pripreme za CES 2018 već odavno traju jer kako znamo isti počinje već za koji dan – 9. siječnja. Samsung je stoga odlučio najaviti što će tih dana izložiti na svojem štandu. Između ostaloga tu je i monitor velike dijagonale - CJ791.

Iza ovog malenog naziva krije se QLED monitor dijagonale 34-inča. Panel ovog modela je zakrivljen (1500R) i filmskog omjera stranica, 21:9.  Panel ima QHD rezoluciju (3.440 x 1.440 točaka), 125-postotnu podršku za sRGB spektar, vidljive kutove od 178 stupnjeva i brzinu odziva od 4 ms.

Kako proizvođač navodi na svojim stranicama ovaj model je namijenjen poslovnim i kućnim korisnicima koji preferiraju zabavni sadržaj (čitaj: filmove). Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija, monitor se odlikuje minimalističkim dizajnom te gotovo neprimjetnim rubovima oko zaslona s tri strane (gornja i bočne).

Ono što ga ističe u odnosu na konkurenciju je podrška za Thunderbolt 3, a koji omogućava spajanje s podržanim desktop i prijenosnim računalima putem samo jednog kabela. Dodatno, prijenosna računala s USB-C portom, mogu ovaj monitor iskoristiti i za punjenje svojih baterija tijekom rada (do 85W).

Detaljnije specifikacije bit će poznate na CES 2018. sajmu.