Besplatni online tečaj o umjetnoj inteligenciji

Sveučilište iz Helsinkija daje svima na besplatno korištenje online tečaj koji se bavi osnovama umjetne inteligencije

Sandro Vrbanus nedjelja, 20. svibnja 2018. u 12:32

Finsko Sveučilište Helsinki želi postati regionalni predvodnik u obrazovanju studenata na području umjetne inteligencije, pa su u sklopu tog nastojanja na Internet postavili i potpuno besplatni osnovni tečaj koji se bavi ovom, prilično "vrućom" tehnološkom temom. Tečaj je prije svega namijenjen populaciji Finske, jer ovo sveučilište ima plan njime obrazovati oko 1% stanovništva, što bi bilo oko 54.000 ljudi.

Umjetna inteligencija mogla bi imati revolucionarni utjecaj na cijeli svijet pa ju je bitno poznavati

No, kako je ovaj internetski tečaj na engleskom jeziku, može biti iskorišten i u mnogo većem opsegu. Stoga su ga Finci dali besplatno na korištenje cijelom svijetu. Na ovom mjestu možete se prijaviti i proći šest početnih modula koji govore o tome što je umjetna inteligencija i kako funkcionira, koje su njezine implikacije, a polaznike će se poučiti i da kritički razmišljaju o toj temi i mogu kompetentno diskutirati o njoj.

Ono što je možda i najvažnije, ovaj online tečaj ne zahtijeva nikakvo potrebno predznanje napredne matematike ili programiranja. Uspješnim završavanjem istoga i polaganjem uključenog ispita dobiva se LinkedIn certifikat koji može krasiti vaš profil na toj društvenoj mreži, dok će finskim studentima ovaj tečaj vrijediti i kao 2 ECTS boda.