Projekt e-Škole: učiteljima i nastavnicima 26 tisuća prijenosnih računala za 98,6 milijuna kuna

Učitelji i nastavnici iz 1.200 hrvatskih osnovnih i srednjih škola dobili su prijenosna računala u sklopu projekta modernizacije sustava obrazovanja e-Škole

Sandro Vrbanus četvrtak, 19. prosinca 2019. u 16:02

U više od 1.200 škola diljem Hrvatske CARNET je isporučio 26.350 prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u sklopu programa e-Škole, objavljeno je danas iz ove ustanove.

Riječ je o modelima prijenosnih računala HP ProBook 455 G6R i Lenovo V330-15IKB koje su dobili učitelji u osnovnim školama koji predaju u 1. i/ili 5. razredu, učitelji Kemije, Fizike i Biologije koji predaju u 7. razredu osnovne škole te svi nastavnici koji predaju u 1. razredu srednjih škola.

Gotovo 100 milijuna kuna za računala

Isporuka prijenosnih računala, u vrijednosti od 98,59 milijuna kuna odvija se u dvije faze na temelju podataka koje su ravnatelji škola unijeli u anketu tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine pa će tako prijenosna računala za ostale učitelje, nastavnike, stručne suradnike te ravnatelje biti isporučena kasnije tijekom provođenja programa.

Uz računala nastavnici će dobiti i svu potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja te brojnih usluga koje će se razviti u sklopu projekta, kao i kontinuiranu podršku, kažu iz CARNET-a.

Nadopuna: Zbog nelogično iskazane vrijednosti nabave od "gotovo milijun kuna" za 26.350 računala poslali smo upit CARNET-u i zatražili pojašnjenje. Objavit ćemo njihov odgovor čim ga dobijemo.

CARNET-ov odgovor

Zaprimili smo službeni odgovor od CARNET-a u kojem stoji kako je u tekstu bila riječ o nenamjernoj pogrešci, koja je nakon našeg upita ispravljena. "Naime, vrijednost nabave 26.350 prijenosnih računala je 98,59 milijuna kuna", pojasnili su.