Idući Galaxy Watch stiže sa 8 GB podatkovnog prostora

Internetska stranica SamMobile doznala je kako Samsung svoj idući pametni sat iz serije Galaxy Watch namjerava opremiti s dvostruko većom količinom podatkovnog prostora – 8 GB

Stjepan Bilić utorak, 4. veljače 2020. u 16:14

Pametni satovi su već duže vrijeme s nama. Polako zamjenjuju one klasične, jer uz osnovnu funkciju pokazivanja vremena i datuma, mogu i mnogo više. Primjerice, ostvarivati telefonske pozove, pratiti životne funkcije korisnika, pratiti korisnikovu sportsku aktivnost pa i reproducirati glazbu, preko vlastite memorije, ili u slučaju LTE modela, preko streaming servisa.

Internetska stranica SamMobile, jedan od pouzdanijih izvora kada su u pitanju rane informacije i Samsungovim uređajima, doznala je kako je u pripremi novi model iz serije Galaxy Watch. Novi modeli nose oznake SM-R840/845 i SM-R850/855.

Prema oznakama za očekivati je barem dva modela u dvije izvedbe, a svaka od njih će najvjerojatnije imati Wi-Fi i LTE izdanje. Trenutno nije poznato hoće li se Samsung zadržati na veličinama od 40 mm i 44 mm kao što je slučaj s Galaxy Active 2 satom, ili će ove godine ići s novim promjerima.

Kako je će 2020. godina biti godina telefona s podrškom za 5G mreže nije isključeno da bi se i unutar Galaxy Watch serije mogao naći jedan takav sat. Nije da je nužan, ali s marketinške strane bio bi dobar potez upisati se kao tvrtka koja je prva na svijetu imala 5G pametni sat.

Ono što je poznato, barem tako navodi izvor – novi Galaxy Watch imat će 8 GB interne memorije. U odnosu na trenutne modele to bi bilo dvostruko više podatkovnog prostora kojeg bi korisnici mogli iskoristiti za veći broj aplikacija ili za smještaj većeg broja glazbenih datoteka. Potonje bi bilo od velike koristi korisnicima koji ne odluče nabaviti LTE izdanje sata.

Osim većeg podatkovnog prostora model SM-R840 trebao bi dobiti i veću bateriju. Izvor navodi kako bi kapacitet baterije trebao biti 330 mAh. No, isti izvor navodi kako novi Galaxy Watch neće još tako skoro biti spreman za kupnju, tek se nalazi u ranoj fazi razvoja. Očekuje se da će nova Galaxy Watch serija biti predstavljena u drugog polovici godine zajedno s Galaxy Note 20 serijom telefona.