Withings predstavio Steel HR Sapphire Signature seriju pametnih satova

Withings, francuski proizvođač pametnih satova predstavio je novu seriju – Steel HR Sapphire Signature koja uz prepoznatljivi minimalistički dizajn donosi i safirno staklo za poboljšanu izdržljivost

Stjepan Bilić nedjelja, 12. svibnja 2019. u 06:30

Withings je predstavio novu seriju pametnih satova – Steel HR Sapphire Signature. Kako se vidi odmah iz naziva riječ je o pametnim satovima od čelika koji su zaštićeni safirnim staklom i koji mogu uz ostalo, očitavati i otkucaje srca.

Kao i većina drugih pametnih satova na tržištu tako i oni iz serije Steel HR Sapphire Signature mogu prikazivati notifikacije, pratiti broj učinjenih koraka, prijeđenu udaljenost, broj potrošenih kalorija, ali i automatski detektirati da li korisnik, hoda, trči ili pliva. Također prate podatke vezano uz san, primjerice koliko je trebalo osobi da zaspe, koliko je vremena provela spavajući te je li tijekom noći dolazilo do prekidanja sna.

Za one koji žele u određeno vrijeme biti probuđeni Withings je dodao tihi alarm – korisnika se budi pomoću laganih vibracija. Satovi se mogu upariti s mobilnim uređajima temeljenim na iOS-u (iOS 10 i noviji) i Androidu (Marshmallow i noviji) kako bi se svi prikupljeni podaci lakše pratili, pomoću velikog zaslona.

Withings je u ponudu stavio dva modela – promjera 36 i 40 milimetara. Manji dolazi u dvije boje – White & Rose Gold te Blue & Silver, a veći model u kombinaciji boja naziva Black & Slate Grey. Kako bi se dodalo na prestižnosti satova, svi modeli imaju narukvice izrađene od kože.

Steel HR Sapphire Signature serija otporna je na vodu do dubine 50 metara i bez problema podnosi temperaturni raspon od -10 do +45 Celzijevih stupnjeva. Prema navodima proizvođača baterija može trajati do 25 dana, no vrijeme autonomije se skraćuje na samo 5 dana ako se sat koristi za vježbanje, što uključuje i korištenje GPS-a.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Cijena sata je 299 eura.