Huawei pojasnio zašto svoj Kirin čip ne nudi drugim tvrtkama

Stariji direktor za proizvode u tvrtki Huawei, Body Ji, je u nedavnom intervjuu za IT novinare potvrdio kako njegova tvrtka ne namjerava svoje HiSilicon Kirin čipove ponuditi drugim tvrtkama

Matija Pavlić četvrtak, 27. rujna 2018. u 19:23

Stariji direktor za proizvode u Huawei Consumer Business Group (CBG) grupaciji tvrtke Huawei, Body Ji, u nedavnom je intervjuu za IT novinare u indijskom Bangaloreu objasnio stav svoje tvrtke u svezi dijeljenja tehnologije, točnije dijeljenja HiSilicon Kirin čipova s drugim tvrtkama.

Kako je poznato Huawei nije išao putem Samsunga koji je svoje Exynos čipove ponudio drugim tvrtkama (na primjer tvrtki Meizu) već je HiSilicon Kirin čipove zadržao kao ekskluzivu za svoje uređaje kao i uređaje vlastite Honor podružnice.

Body Ji objašnjava kako Huawei svoje HiSilicon Kirin čipove ne vidi kao proizvod nego kao intelektualno vlasništvo koje tvrtki daje određenu prednost na tržištu u odnosu na konkurenciju.

Oko 70% Huaweijevih pametnih telefona iz srednje i visokog segmenta upotrebljava HiSilicon Kirin čipove, dok u entry-level segmentu dominiraju uređaji temeljeni na Qualcommovoj Snapdragon 400 seriji čipova.