Five agency - Nagrađivani digitalni proizvodi za globalne kompanije

Tijekom posljednjeg desetljeća Five se razvio u jednu od najcjenjenijih digitalnih agencija u New Yorku. To je potvrđeno 2020. godine uvrštavanjem na popis tri najbolje agencije za mobilni razvoj, prema Clutchu, vodećoj platformi za ocjenjivanje i recenzije za pružatelje IT-a, marketinga i poslovnih usluga

R.I. četvrtak, 16. prosinca 2021. u 21:00

Agencija Five u sklopu ureda u New Yorku, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci zapošljava gotovo 300 stručnjaka za dizajn, razvoj i strategiju rasta. Još od izlaska prvog iPhonea Fivea, gradi nagrađivane digitalne proizvode za globalne kompanije iz različitih industrija na američkom tržištu, a u ožujku 2021. godine postala je dijelom Endave, jedne od najvećih razvojnih grupacija na svijetu, s gotovo 10 tisuća zaposlenika u Europi, Australiji, te Sjevernoj i Južnoj Americi.

Ured u New Yorku

Njihov ured u New Yorku osnovan je oko 2010. godine, a tijekom posljednjeg desetljeća Five se razvio u jednu od najcjenjenijih digitalnih agencija u New Yorku. To je potvrđeno 2020. godine uvrštavanjem na popis tri najbolje agencije za mobilni razvoj, prema Clutchu, vodećoj platformi za ocjenjivanje i recenzije za pružatelje IT-a, marketinga i poslovnih usluga. Proboj na zahtjevnu njujoršku scenu digitalnog dizajna učvrstio je imidž agencije Five u percepciji klijenata kao vodeće njujorške agencije.

U 2020. godini, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi zbog pandemije covida-19, Five je doživio uzlazni trend u poslovanju, što najbolje ilustrira razina novostečenih klijenata i zadržavanje starih, koji se u potpunosti oslanjaju na svoje razvojne timove. Tijekom tog razdoblja postali su partner nekim od vodećih svjetskih tvrtki, uključujući vodeću svjetsku tvrtku za upravljanje fiksnim prihodima, petu najveću farmaceutsku tvrtku na svijetu i globalnog lidera u sigurnosnom softveru.

Novi ured u Osijeku

Zagrebački tim agencije Five nezaustavljivo raste iz godine u godinu, a isti trend nastavio se i otvaranjem novog ureda u Osijeku. Ove godine u lipnju Five je otvorio vrata svog novog osječkog uredskog prostora, u kojem mladi IT talenti imaju priliku stjecati radno iskustvo i razvijati svoje vještine, prije svega u testiranju softvera, razvoju aplikacija, DevOpsu i korisničkoj podršci. No, Five tu ne staje, već nastavlja širenje postojećih ureda – sljedeći na redu je onaj u Splitu. Samo tijekom tekuće godine zaposlili su više od 100 novih stručnjaka u Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, a u sljedećih 18 mjeseci planiraju zaposliti dodatnih 200 ljudi samo u Hrvatskoj, i do sredine 2023. doći do 500 stručnjaka.

Spajanje s Endavom

U ožujku 2021. godine Five se spojio s Endavom, jednim od vodećih svjetskih pružatelja IT usluga, s kojim dijele slične poslovne i kulturne vrijednosti. Udruživanje snaga s Endavom omogućuje agenciji Five i njezinim ljudima rad na još većim projektima, s još većim globalnim klijentima, i dodatnu priliku za ubrzanje rasta u svim segmentima poslovanja.

Njihov prvi veliki zajednički pothvat je otvaranje FinTech Huba na hrvatskom tržištu, koji će realizirati projekte i isporučivati inovativna rješenja u domeni digitalnih plaćanja, bankarstva, trgovine i osiguranja.

Planovi

Tijekom sljedeće godine fokus će biti na izgradnji novih inženjerskih timova vezanih za tehnologije Java, .NET, React, Angular, Snowflake i druge njima srodne, s optimalnom ravnotežom arhitekata, team leadova, seniora, mid-level i junior developera. Svi oni radit će na platformama, aplikacijama i infrastrukturi koja će podržavati digitalna iskustva koja osmišljava Five. To će uključivati i razvoj open finance platformi i API-ja, redefiniranje poslovnih modela s umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem, kao i izgradnju podatkovnih okruženja ključnih za digitalna iskustva.

Mreza 1 / 2022 siječanj 2022.