Gamescom 2019 započinje sutra, kada i gdje možete pratiti prezentacije

Iako se vrata za posjetitelje otvaraju u srijedu, izdavači i timovi sutra kreću s prikazivanjem najavljenih i nenajavljenih igara, a novosti ćemo dobivati sve do subote

Mateja Šop nedjelja, 18. kolovoza 2019. u 16:34

Sutra započinje najveći svjetski sajam vezan uz igraću industriju, gamescom, koji će trajati do subote 24. kolovoza. Iako većina industrije posvećuje više pažnje sajmu E3 koji se održava u Los Angelesu početkom lipnja svake godine, u kolovozu Njemački grad Köln posjećuje ogroman broj ljudi, te se izdavači i timovi više usmjere na prikazivanje svojih igara u pokretu i davanje posjetiteljima prilike da ih zaigraju, nego samo najavnih trailera.

Ipak, ova godina će biti nešto drugačija budući da će Nintendo, Xbox, Google i hrpa velikih izdavača u sklopu posebne ovogodišnje prezentacije za otvaranje sajma, koju će voditi osnivač i voditelj dodjele nagrada The Game Awards, Geoff Keighley, pokazati ono što žele prije nego što sajam otvori vrata za posjetitelje. Sutra nas čekaju četiri prezentacije, a evo kada i gdje ih možete pratiti uživo:

Microsoft je već najavio neke naslove koje planiraju pokazati, među kojima je i Gears 5, ali će osim svoje prezentacije imati nešto za podijeliti i na Opening Night Live. Isto vrijedi i za Google i njihove planove, dok će Sony, kao i prethodne dvije godine, preskočiti gamescom. Ostali izdavači i timovi će za vrijeme sajma imati brojne igre za pokazati – gameplay za one već najavljene, kao i one za koje još nismo imali prilike čuti.

Budući da smo u prijelaznom razdoblju između generacija konzola, predviđanja su da ova godina neće biti toliko uzbudljiva, kao što je i E3 bio fokusiran više na 2020. godinu i one iza nje. Ipak, do kraja godine nas čeka prilično velik broj igara, a posebno gusti će biti rujan i početak listopada. Najzanimljivije novosti sa sajma ćemo vam prenijeti, kao i preglede najavljenih prezentacija.