Iza kulisa CES-a 2018: pronašao sam "najsretnije mjesto na svijetu"...

Nakon par dana Vegasa, od silnog kiča, blještavila, napadnih pimpova, pa i kaosa CES-a, organizam naprosto traži da se maknete od svega. Postoji mjesto gdje je moguće doći k sebi...

Dragan Petric petak, 12. siječnja 2018. u 00:45

Naslov ovog teksta nije baš točan - najsretnije mjesto na svijetu nisam pronašo ja, već ga je pronašao Anthony Bourdain, pa sam ga ja samo izguglao i potražio na mapi. Gledajući, naime, Bourdainovu epizodu snimljenu u Las Vegasu, zapanjilo me da čak i njega, Amera u duši, kao i nas koje dolazimo iz drugih krajeva svijeta, ovaj grad nakon svega tri dana toliko umori da se poželi brže-bolje maknuti od svega.

Doista, gipsane replike Venecije, Egipta, Rima, Pariza, New Yorka i drugih svjetskih atrakcija napravljene gotovo pa u prirodnoj veličini, ali obojene blještavim bojama neprirodnih kombinacija na prvu su impresivne i zabavne, ali predstavljaju količinu kiča koju je teško probavljati duže vremena.

Tisuće golemih ekrana, neonskih reklama, blještavih putokaza, glasne konfekcijske muzike koja odjekuje svakim korakom Stripa i nepodnošljive mješavine iritantnih mirisa fast fooda i ovdje odnedavno legalne marihuane nikako ne pomažu tim probavnim smetnjama. Isto vrijedi i za napadne pimpove, ugostitelje, djelatnike casina i ostale žicere koji vam toliko agresivno uvaljuju svoje proizvode, da vam se počnu gaditi i debelo prije no što se zasitite svega drugog.

Organizam traži bijeg. Svačiji. Trećeg dana kriza je već ozbiljna i nužno je maknuti se od svega toga. Bourdainova preporuka bio je Double Down Saloon - punkerski klub sješten u zabiti poptuno ne-turističke četvrti, u potleušici koja se naslanja na trgovinu (legalnim) opijatima, uređen toliko dijametralno suprotno svemu tipičnom za Las Vegas da imate osjećaj kao da ste probili rupu u zemlji i spustili se na sasvim suprotan kraj svijeta.

Odlična urbana glazba, fantastično "uređenje" interijera i unikatna alkoholna pića čine ovo mjesto odličnim izlazilištem "za ekipu". Bojan i Ljuba su kroz godine zajedničkih putovanja (ne samo u Vegas) postali moji frendovi, ali ozbiljni frendovi - ubrajam ih među sebi najbliskije ljude s kojima dijelim najviše toga privatnog. Mislim da se svake godine upravo u Double Down Saloonu još više zbližimo... Naprosto, tu je takva atmosfera... Dolazim tu godinama i uvijek se odlično očistim od Vegasa. BTW, "uređenje" WC-a posebno je impresivno... :)

Bourdain je Double Down Saloon nazvao "najsretnijim mjestom na svijetu", pa su taj natpis vlasnici stavili i iznad ulaza u ovu rupu. Nekada nam je najsretnije mjesto na svijetu rodilište, nekada krevet, nekada aerodrom... Meni je, dok sam u Americi, najsretnije mjesto na svijetu upravo tu. Kako ga doživljava Bojan, pogledajte u njegovom postu na Fejsu...

 

Najsretnije mjesto na svijetu, tumači Anthony Bourdain je Double Down Saloon - Las Vegas. Punkerska rupa u kojoj nije...

Posted by Bojan Mušćet on Wednesday, January 10, 2018