Panasonic najavio dolazak na IFA 2018

Panasonic je najavio svoj dolazak na IFA 2018 sajam na kojemu će predstaviti svoje glavne novitete – televizore, kućne audio i video sustave, fotoaparate, telekomunikacijske uređaje i drugo

Stjepan Bilić utorak, 28. kolovoza 2018. u 19:00

Panasonic će i ove godine biti dio sajma IFA 2018. Podsjetimo, IFA sajam održava se u Berlinu, a ove će godine svoja vrata za posjetitelje otvoriti 31. kolovoza. Zadnji službeni dan sajma je 5. rujna 2018. godine.

Ove godine tvrtka slavi i 100-godišnjicu postojanja pa će tim povodom na sajmu nastupiti pod motom „Bolji život, bolji svijet“.  Kako iz tvrtke navode izložbeni sadržaji na štandu bit će fokusirani na iskustvo s pregršt interaktivnih aktivnosti koje će i sami posjetitelji moći isprobati i testirati.

Panasonic će tih dana posjetiteljima sajma predočiti demonstraciju doma koja će se sastojati od kako kažu revolucionarnih tehnologija i proizvoda koji su tijekom prošlog stoljeća promijenili i obogatili ljudske živote, počevši od prvih duplih utičnica do današnjih povezanih rješenja iz sfere interneta stvari.

Posjetitelji će moći vidjeti i tvrtkine ekološki osviještene tehnologije, odnosno rješenja za čistu energiju (litij-ionske baterije i solarne panele) te rješenja za čišće i ekološki prihvatljivije načine grijanja vode i doma (toplinska pumpa Aquarea). Zatim tu je najnovija tehnologija iz područja Interneta koja omogućava povezivanje nekoliko uređaja i integraciju pametnog zvučnika (GA10) s Googleovim Assistantom i raznim monitorskim i senzorskim detektorima.

Tih dana Panasonic će posjetiteljima predstaviti i novitete iz različitih područja primjene – televizore (najnoviji model FZ), kućne audio i video sustave (zvučnička konzola HTB, mikrosustavi serije UA, slušalice HD605 uključujući i nagrađivani UHD Blu-Ray player DP-UB9000 i drugo), fotoaparate (G9, GH5, GH5s kao i nedavno predstavljeni DMC-LX100 II).

Zatim, posjetiteljima će biti predstavljeni i uređaji za osobnu njegu (brijači, trimeri i drugo), mali kućanski aparati (pekač kruha s tvrdom korom „Croustina“ SD-ZP2000). Dio vezano uz telekomunikacijsku opremu pokrit će novi DECT bežični telefoni i mobiteli za starije korisnike.

Panasonic na IFA 2018 sajam donosi i Technicsove sustave premium klase, od „sve u jednom“ sustava do modernog bežičnog zvučnika OTTAVA S (SC-C50). Panasonicove novitete moći će se razgledavati, ali i isprobati u paviljonu 5,2a/b.