Sajam distributera u Monte Carlu prilika za širenje poslovne suradnje

Hrvatski distributer IT opreme Šmit Electronic predstavio je na sajmu DISTREE EMEA vlastite brendove – SBOX i White Shark, a rezultat je mnoštvo poslovnih dogovora

Bug.hr srijeda, 27. veljače 2019. u 11:17

Šmit Electronic je sa svojim brandovima SBOX i White Shark nastupio po 3. put na DISTREE EMEA sajmu u Monte Carlu i tom prigodom prezentirao svoje najnovije proizvode. Poseban naglasak bio je na onim proizvodima po kojima su SBOX i White Shark jedinstveni. Riječ je npr. o Fruity seriji SBOX proizvoda gdje je boja proizvoda povezana s bojom voća pa je i pakiranje tako dizajnirano, dok je kod White Sharka naglasak stavljen na posebna izdanja podloga za miševe i gaming stolova koje su nastale u suradnji s hrvatskim proizvođačem igre Phageborn.

Sajam je okupio 100-njak izlagača i 400 distributera, retailera i etailera iz Europe, Afrike, Azije i Bliskog istoka. Specifičnost ovog sajma je da su svi sastanci između izlagača i posjetitelja unaprijed dogovoreni i u tri dana je ritam izuzetno jak – 20 minuta sastanak, 10 minuta pauza, i tako u kontinuitetu dva i pol dana. Ima i ponešto prezentacija, radionica, ali su sastanci svakako najbitniji dio.

Šmit Electronic je ove godine imao oko 60 sastanaka s distributerima iz različitih zemalja poput UK, Nizozemske, Francuske, Njemačke, Austrije, Češke, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Armenije, Maroka, Egipta, Katara, Saudijske Arabije, itd. te nekoliko neformalnih sastanaka u pauzama gdje su mnogi distributeri koji nisu imali zakazani sastanak, zastali kraj štanda i pokazali interes za suradnjom.

Feedback s najvećeg dijela sastanaka je iznimno dobar i iz Šmit Electronica tvrde kako je s mnogima već dogovoreno slanje uzoraka. Nekoliko distributera je tijekom sajma potvrdilo skori početak poslovne suradnje. Sve u svemu, DISTREE EMEA bio je još jedan iznimno uspješan nastup i predstavljanje SBOX i WS proizvoda kupcima EMEA regije.