Netflix će automatski gasiti pretplate za neaktivne račune

Netflix je uveo novi sustav koji će omogućiti automatsku deaktivaciju pretplate za korisnike koji duži vremenski period nisu koristili tu platformu

Matija Pavlić nedjelja, 24. svibnja 2020. u 07:00

Popularna streaming platforma Netflix promijenila je svoju politiku što se tiče korisničkih računa za koje se procijeni da su duže vremena neaktivni.

Promjena se odnosi na korisnike koji Netflix nisu upotrebljavali godinu dana (nisu ništa pogledali iz ponude platforme) ili korisnike koji su prestali pratiti sadržaj Netflixa prije više od dvije godine.

Takvim korisnicima iz Netflixa će stići poruka elektroničke pošte ili notifikacija unutar Netflix aplikacije koja će ih priupitati želi li sadržati svoju pretplatu na Netflix, ukoliko ne potvrde takvu odluku uslijed će automatska deaktivacija pretplate na platformu.

Reaktivacija takvog računa u narednih 10 mjeseci nakon automatske deaktivacije vraća stari profil i sve postavke povezane s njim. Iz Netflixa ističu kako je u ovom slučaju riječ o vrlo malom broju korisnika, manje od 0,5% ukupnog broja korisnika.