Facebook želi preuzimanjem doći do više razine sigurnosti na svojoj mreži

Zuckerbergova kompanija navodno traži kompaniju iz područja kibernetičke sigurnosti koju bi preuzeo i tako popravio svoju platformu, ali i reputaciju

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 22. listopada 2018. u 13:15

Facebook je ove godine imao nekoliko skandala s curenjem i krađama privatnih podataka pa im je, osim sigurnosti same društvene mreže, značajno ugrožena i reputacija. Privatni podaci koji su u principu osnova svake društvene mreže na Facebooku nisu sasvim sigurni, ili tako barem misli većina ljudi, pa to ima značajne implikacije za poslovanje cijele kompanije. Stoga je Mark Zuckerberg odlučio da će taj problem riješiti onako kako milijarderi to često pokušavaju – novcem.

Facebook je, prema navodima izvora portala The Information, trenutačno u potrazi za potencijalnom akvizicijom u području sigurnosti. Njegovi ljudi traže kompaniju koja je specijalizirana za kibernetičku sigurnost, a već su pristupili nekima od njih s ponudama za preuzimanje.

Moguće mete ovog preuzimanja nisu identificirane, no isti izvori navode da se Facebooku očito žuri, jer planira akviziciju obaviti već do kraja ove godine. A kada pogledamo nedavnu povijest sigurnosnih propusta koji su kompromitirali podatke više desetaka milijuna korisnika, nije neobično da Zuckerbergova ekipa želi dovesti eksperte za sigurnost u svoj tim što prije.