Nemilosrdni PUBG Ransomware ucjenjuje zaražene - igranjem PUBG-a!

Ransomware koji vam zaključa datoteke i kaže: „I don't want money! Just play PUBG 1Hours!". Što uraditi – tražiti autore i a) išamarati ih, b) poljubiti u čelo ili c) odigrati tih sat vremena?

Drago Galić četvrtak, 12. travnja 2018. u 19:48

Kako piše Bleeping Computer, MalwareHunterTeam otkrio je ransomware kao niti jedan drugi. Odnosno, jednim dijelom je nalik svim drugim programima tog tipa na ovome svijetu – zaključava datoteke na disku, ali ključ ovoga puta nije potrebno platiti, već je potrebno igrati – PUBG, masovnu mrežnu TPS/FPS battle royale pucačinu barem jedan sat. I to je to. Za neke gore od smrti, a za druge - spas s neba.

„I don't want money! Just play PUBG 1Hours!", kaže neshvaćeni umjetnik kojemu je očito dosta toga da Fortnite sve više skuplja prednost pred PUBG-om.

Sam program (koji se predstavlja kao PUBG Ransomware) kriptira datoteke i mape na korisnikovom Desktopu i dodaje im .PUBG ekstenziju. Nakon kodiranja pojavljuje se poruka o tome kako otključati kriptirane datoteke – ili igranjem PUBG-a ili korištenjem prikazanog ključa:

PUBG Ransomware

Your files, images, musics, documents are Encrypted!

 

Your files is encrypted by PUBG Ransomware!

but don't worry! It is not hard to unlock it.

I don't want money!

Just play PUBG 1Hours!

 

Or Restore is [ s2acxx56a2sae5fjh5k2gb5s2e ]

Ključ se iskopira u Restore code polje i klikne na dugme Restore, ili, pokretanjem PUBG-a, točnije procesa TslGame koji ransomware motri. Iako ucjena zahtijeva sat vremena igranja, u stvarnosti je dovoljno da ovaj proces bude aktivan 3 sekunde da bi se datoteke dekriptirale, ali to nemojte reći šefu, već se žrtvujte za firmu i odradite taj zadatak pošteno, do kraja, naravno u radnom vremenu!