Zaštita intelektualnog vlasništva u IT industriji - Prema slovima zakona

Svaki oblik intelektualnog vlasništva u informatičkoj i telekomunikacijskoj industriji može se zaštititi, riječ je samo o tome koji oblik zaštite je prikladan za koju intelektualnu tvorevinu, ili njen dio – autorsko pravo, patent, poslovna tajna, tržišna marka, dizajn ili žig

Zvonko Pavić utorak, 16. studenog 2021. u 05:00

U jednom novinskom članku, pa čak i u podužem članku poput ovoga koji upravo čitate, nije moguće obuhvatiti baš sve intelektualno pravne situacije u kojima se informatička tvrtka, a posebno startup tvrtka, može zateći u svojem svakodnevnom poslovanju. Zato ćemo se odmah ograditi: ovo je informativni vodič* u osnove zaštite intelektualnog vlasništva, s naglaskom na novosti koje donosi Zakon o autorskom i srodnim pravima, kojim je Hrvatska početkom listopada u svoje zakonodavstvo implementirala europsku Direktivu o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 12 / 2021 prosinac 2021.


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi