Cortana popularna u tvrtkama Europe i Sjeverne Amerike

Tvrtka Spiceworks provela je istraživanje u 500 tvrtki u Europi i Sjevernoj Americi kojim je utvrđeno da je u tvrtkama najpopularnija virtualna asistentica Cortana, nakon čega slijedi Apple Siri

Matija Pavlić utorak, 24. travnja 2018. u 06:30

Tvrtka Spiceworks provela je istraživanje u 500 tvrtki u Europi i Sjevernoj Americi čiji je cilj bio utvrditi navike u uporabi modernih virtualnih asistenata na radnom mjestu.

Najpopularnijom virtualnom asistenticom u tvrtkama pokazala se Microsoftova Cortana, koja se koristi u 49% tvrtki, dok ju u idućih 12 mjeseci planira implementirati 13% tvrtki. Na drugom mjestu nalazi se Appleova asistentica Siri koja se koristi u 47% tvrtki.

Daleko na trećem mjestu nalazi se Google Assistant s udjelom od 23% u tvrtkama koje su sudjelovale u istraživanju. Istraživanje se bavi i onime za što se virtualni asistenti koriste u tvrtkama.

U 46% slučajeva koriste se za diktiranje teksta putem značajke prepoznavanja govora, za kolaboraciju u timu virtualni asistenti se koriste u 26% slučajeva, za upravljanje kalendarom u 24% slučajeva, upravljanje elektroničkom poštom i korisničku podršku u 14% slučajeva, a za analizu podataka u 10% slučajeva.