Digitalni radnici u hotelijerstvu - Nevidljivi radnici koji rade u tišini noći

Nedostatak radne snage jedna je od gorućih ekonomskih tema, i to ne samo u turizmu. Starenje populacije, emigracija i pandemija stvaraju probleme koji se iz dana u dan povećavaju. Srećom, tehnologija može riješiti neke od tih izazova primjenom digitalnih radnika koji mijenjaju ljude u administrativnim i repetitivnim poslovima...

R.I. srijeda, 20. travnja 2022. u 00:00

Samo u SAD-u trenutačno je otvoreno 10,6 milijuna radnih mjesta, što znači da na svakog od 6,9 nezaposlenih Amerikanaca postoji skoro dva otvorena radna mjesta. Veliki postotak tih radnih mjesta je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Posljednje dvije godine SAD potresa tzv. Great Resignation, val otkaza radnika koji nisu zadovoljni svojim poslovima. Kao najveći razlog za to navode se potplaćenost, nemogućnost napredovanja i osjećaj da ih se ne cijeni dovoljno. Situacija u Europi i Hrvatskoj nije toliko dramatična, međutim itekako je ozbiljna. Mlade generacije žele raditi poslove na kojima se osjećaju kreativno i na kojima mogu ostvariti sve svoje ambicije i potencijale. No, u današnjem svijetu još uvijek postoji mnogo poslova i zadataka koji su ponavljajući i nisu previše kreativni. Kako starije generacije odlaze u mirovinu, ostaje pitanje tko će raditi takve poslove u budućnosti?

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Mreza 5 / 2022 svibanj 2022.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi