OnePlus korisnicima nudi da sami osmisle nove značajke za OxygenOS

OnePlus se dosjetio kako doći do ideja za nove značajke u OxygenOS-u – pitat će izravno korisnike što žele vidjeti u novoj inačici, a vlasnike ideja koje budu primijenili nagradit će VIP tretmanom

Stjepan Bilić utorak, 5. veljače 2019. u 14:43

Korisnici od proizvođača mobitela (i drugih uređaja) stalno očekuju nove značajke, kako hardverske tako i softverske. No, Android OS je toliko napredovao da se i proizvođači pitaju što još dodati u njega, a da bude svrsishodno.

Na ovo je pitanje OnePlus čini se pronašao odgovor – izravno pitaj korisnike što žele. I jesu, na službenom blogu su objavili ponudu svima zainteresiranima da im predlože nove ideje koje će potom zaživjeti kao dio novog OxygenOS-a. No, kao i uvijek ima i jedna mala začkoljica u njihovoj ponudi.

Naime, nije dovoljno samo registrirati se na njihov forum i tamo ispisati hrpu ideju da bi iste bile razmotrene. Ne. OnePlus očekuje da se korisnici dodatno potrude te da na pojednostavljen način postanu dio njihovog razvojnog tima. Prije slanja vlastite ideje potrebno je odgovoriti na četiri pitanja – tko su korisnici, koja je predložena značajka, koja je njezina korisnička vrijednost i ako već postoji slična značajka, po čemu je njihova bolja.

Zatim je potrebno skicirati kako bi dotična značajka izgledala unutar sučelja OxygenOS-a, kako bi se do nje dolazilo, kakve bi mogućnosti imala. U prilogu možete vidjeti skice koje je objavio Gary C. jedan od članova razvojnog tima koji će i sam sudjelovati u ocjenjivanju i odabiru najboljih prijedloga.

Pobjednik (a možda i više njih) znat će se sredinom ožujka. Pobjednik ili pobjednici ovog natječaja za nagradu će dobiti OnePlusov VIP tretman – najnoviji mobitel (OnePlus 7) te plaćene troškove za dolazak na službeni događaj predstavljanja kako bi uživo vidjeli otkrivanje svoje pobjedničke ideje (značajke). Više o ovoj temi možete proučiti na službenom forumu tvrtke OnePlus.